• J&J le-a propus rivalilor AstraZeneca, Pfizer și Moderna să se alăture unui studiu care investighează formarea cheagurilor de sânge după vaccin.
  • Directorii de la Pfizer și Moderna au declarat că vaccinurile lor par în siguranță și nu văd necesitatea de a participa la acest studiu.
  • Șase femei care au primit vaccinul Johnson & Johnson au dezvoltat cheaguri de sânge, iar una a murit.

Compania americană Johnson & Johnson le-a propus rivalilor de la AstraZeneca, Moderna și Pfizer să participe la un studiu care investighează riscurile dezvoltării de cheaguri de sânge după vaccinarea anti-Covid, potrivit Wall Street Journal. 

AstraZeneca a fost interesată să-și unească forțele, Pfizer și Moderna au refuzat

Directorii de la Pfizer și Moderna au declarat că vaccinurile lor par în siguranță și nu văd necesitatea de a participa la acest studiu. Doar AstraZeneca, al cărui vaccin a ridicat îngrijorări din partea autorităților de reglementare cu privire la tromboze, a fost de acord să se alăture cercetărilor.

Șase femei care au primit vaccinul Johnson & Johnson au dezvoltat cheaguri de sânge, iar una a murit, din peste șapte milioane de doze de vaccin administrate în SUA, potrivit oficialilor federali din domeniul sănătății. Reacția adversă specifică nu a fost raportată la nicio altă persoană care a primit vaccin Pfizer sau Moderna, au spus oficialii americani.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN