Johnson&Johnson le-a propus rivalilor o alianță pentru a investiga cazurile de tromboze. Cum au reacționat Pfizer și Moderna

Compania americană Johnson & Johnson le-a propus rivalilor de la AstraZeneca, Moderna și Pfizer să participe la un studiu care investighează riscurile dezvoltării de cheaguri de sânge după vaccinarea anti-Covid, potrivit Wall Street Journal. 

AstraZeneca a fost interesată să-și unească forțele, Pfizer și Moderna au refuzat

Directorii de la Pfizer și Moderna au declarat că vaccinurile lor par în siguranță și nu văd necesitatea de a participa la acest studiu. Doar AstraZeneca, al cărui vaccin a ridicat îngrijorări din partea autorităților de reglementare cu privire la tromboze, a fost de acord să se alăture cercetărilor.

Șase femei care au primit vaccinul Johnson & Johnson au dezvoltat cheaguri de sânge, iar una a murit, din peste șapte milioane de doze de vaccin administrate în SUA, potrivit oficialilor federali din domeniul sănătății. Reacția adversă specifică nu a fost raportată la nicio altă persoană care a primit vaccin Pfizer sau Moderna, au spus oficialii americani.

Exit mobile version