• Președintele Klaus Iohannis nu consideră a doua carantină națională o soluție.
  • Iohannis: Trebuie găsit un echilibru care ne permite să ne continuăm viața.
  • România a atins un număr record de 4.848 de cazuri de COVID, miercuri.

În timp ce România se apropie de 5.000 de cazuri pe zi, se reimpun mai multe restricții, iar mulți dintre români se gândesc la un nou lockdown. Ei bine, președintele Klaus Iohannis spune că nu e o soluție. Virusul poate fi ținut în frâu prin respectarea măsurilor, consideră șeful statului.

„Nu discutăm despre închiderea tuturor activităților, despre lockdown. A închide țara nu e o soluție. Ce am face? Închidem țara două săptămâni, apoi iarăși o luăm de la zero. Trebuie să găsim un just echilibru”, a spus șeful statului.

Iohannis a recunoscut că România nu poate testa toată populația. „România nu are capacitatea pentru testarea în masă. testarea în masă ar însemna poate sute de mii de testări zilnice, ceea ce practic nu se poate. Nu avem dotările, nu avem personalul pentru aşa ceva şi nici nu este recomandată”, a mai precizat Klaus Iohannis.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI

Spitalele ar putea primi doar cazuri COVID grave

Spitalele ar putea fi gata să trateze pacienții cu COVID doar în stare gravă. Nelu Tătaru spune că asimpotmaticii ar fi bine să rămână acasă pentru a nu suprasolicita sistemul sanitar. „Asimptomaticii şi oligosimptomaticii fără comorbidităţi vor fi trataţi la domiciliu sub supravegherea medicilor de familie” – Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

În București, Orban schimbă prefectul. Azi ar putea fi numit prefect Traian Berbeceanu. Orban l-a numit „un om corect, integru, hotărât”. În prezent, Berbeceanu este consilier al ministrului de interne, Marcel Vela.