• România va depăşi joi 100.000 de persoane vaccinate într-o şi va menţine ritmul, iar dacă e necesar, îl va creşte, a spus președintele.
  • „Am intrat realmente într-o fază nouă cu vaccinarea”, a completat Klaus Iohannis.

„Am intrat realmente într-o fază nouă cu vaccinarea. Avem maratoane, avem centre de vaccinare deschise non-stop la spitalele militare, am renunţat practic la toată birocraţia şi începând din această săptămână, sfârşitul acestei săptămâni, toate centrele de vaccinare din toate localităţile din toată ţara sunt deschise pentru vaccinare fără preaviz, fără anunţ prealabil, fără înscriere pe platformă – oricine se poate prezenta direct şi se poate vaccina”, a spus preşedintele Klaus Iohannis.

El a menționat că „suntem în situaţia foarte bună în care avem suficiente doze pentru a intra în această etapă”.

„Noi, în România, stăm extraordinar de bine cu această campanie de vaccinare. În altă parte, lucrurile sunt încă în organizare şi nu cred că sunt multe locuri unde cetăţenii se pot duce, pur şi simplu, la vaccinare. Urmează noi şi noi acţiuni, sunt planificate centre cu prezenţă non-stop, 24 de ore, sunt planificate maratoane de vaccinare. Toate centrele vor fi deschise. Am aflat de la domnul colonel dr. Gheorghiţă că astăzi vom depăşi suta de mii de persoane vaccinate într-o zi şi vom ţine ritmul şi, dacă este nevoie, îl vom creşte, în aşa fel încât, în cel mai scurt timp, un număr mare de cetăţeni români şi cei rezidenţi aici să poată fi vaccinaţi”, a adăugat şeful statului.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

El a apreciat că este evident că cifrele sunt pe zi ce trece mai bune, dar atenţionează că pandemia nu a trecut şi face un apel pro-vaccinare.

„Nu vreau să amăgim singuri, pandemia nu a dispărut. Virusul este în societate. E foarte clar că până când avem un număr mari de români vaccinaţi, trebuie să respectăm în continuare restricţiile. Dar reiau apelul meu: haideţi să ne vaccinăm ca să revenim la normalitatea noastră, pe care ne-o dorim atât de mult”, a conchis Iohannis.

Şeful statului a efectuat, joi, o vizită la centrul de vaccinare de la Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Alexandru Gafencu” Constanţa