• Cercetătorii de la Facultatea de Medicină de la Universitatea din Colorado au descoperit o legătură între culoarea ochilor unei persoane și susceptibilitatea acesteia la anumite boli.
  • Unul dintre primele lucruri pe care le observăm la oameni sunt ochii și mai ales culoarea lor. 
  • Culoarea lor este o trăsătură genetică pe care o moștenesc de la părinți majoritatea bebelușilor pe măsură ce se dezvoltă.

Cercetătorii de la Facultatea de Medicină de la Universitatea din Colorado au descoperit o legătură între culoarea ochilor unei persoane și susceptibilitatea acesteia la anumite boli.

Efectele fiecărui părinte nu sunt cunoscute până la nașterea copilului. Fiecare mamă are două perechi de gene cromozomiale, așa că există diferite opțiuni pentru modelarea culorii ochilor bebelușului.

Irisul (partea colorată a ochiului) este ceea ce determină cum vor fi ochii noștri. Pigmentarea sa determină culoarea ochilor noștri. 

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

La om, melanina este una dintre cauzele pigmentării naturale a irisului ochiului. Oferă o culoare maro, închisă sau neagră. Irisul este un mușchi care se extinde și controlează dimensiunea pupilei. Pupila se dilată la lumină slabă și se micșorează la lumină puternică. De asemenea, se micșorează atunci când vă concentrați pe obiecte apropiate, cum ar fi cartea pe care o citiți.

Cercetătorii de la Facultatea de Medicină de la Universitatea din Colorado au descoperit o legătură între culoarea ochilor unei persoane și susceptibilitatea acesteia la anumite boli.

Persoanele cu ochi căprui închis și negri, predispuse la probleme cu sângele

Cercetătorii au ajuns la concluzia că persoanele cu ochi căprui închis și negri sunt predispuse la probleme cu sângele, respirația și metabolismul. 

Cu toate acestea, au un risc scăzut de a dezvolta cancer de piele sau de ochi, deoarece ochii lor sunt protejați de razele ultraviolete. În plus, astfel de persoane au un prag scăzut al durerii.

Posesorii de ochi verzi, dimpotrivă, au un prag de durere ridicat și practic nu suferă de depresie.

Persoanele cu ochi albaștri sunt mai sensibile la lumina ultravioletă și sunt, de asemenea, predispuse la dependență de alcool.