- Cardiologii recomandă peștele ca principala proteină pentru sănătatea inimii.
- Potrivit cifrelor, la fiecare 30 de minute, un român suferă de infarct.
- Specialiștii spun că riscul de infarct scade dacă consumi somon, ton, sardine și macrou.
Tu cum îți protejezi inima? Cardiologii au stabilit că peștele reprezintă proteina numărul 1 pentru sănătatea inimii, recomandând un consum regulat pentru a reduce riscul cardiovascular. Într-o țară unde la fiecare 30 de minute un român suferă un infarct, somonul, tonul, sardinele și macroul sunt considerate esențiale pentru prevenirea bolilor de inimă.
Cum poate peștele să contribuie la prevenirea bolilor de inimă?
„Peștele este un subiect complex. Atunci când este vorba despre pește, automat este vorba despre multe proteine. Mai mult decât atât, peștele reprezintă o multitudine de vitamine, de la vitamine grase, la vitamina B, vitamina E, vitamina A și complexul de vitamine B1, B2, B3 și B12. Este o încărcare mare nutrițională și completă. Peștele face bine dacă este gătit dietetic, adică la cuptor sau la abur. Retina este foarte ajutată de către vitamina A, acizii grași protejează imunitatea. Din păcate, în România, consumul este foarte scăzut”, a declarat Lygia Alexandrescu, medic nutriționist, pentru Aleph News.