Iaşul este pe locul 1 în România la numărul de persoane infectate cu COVID-19

Sursa: Mediafax Foto
  • Astăzi la Iaşi au fost confirmate COVID pozitiv 95 de persoane
  • În judeţ există focare instituţionale unde sunt infectaţi aproximativ 100 de oameni
  • Numărul mare de infectări este cauzat de transmiterea comunitară şi apariţia unor focare familiale, în urma concediilor

Iaşul este pe locul 1 la numărul de persoane infectate cu COVID-19. Cei de la Direcţia de Sănătate (DSP) spun că astăzi au fost confirmaţi pozitiv 95 de oameni. Specialiştii spun că în judeţ există şi focare instituţionale, unde sunt infectaţi aproximativ 100 de oameni.

Purtătorul de cuvânt al DSP Iaşi, Marius Voicescu, spune că numărul mare de infectări este cauzat în mare parte de transmiterea comunitară. Pe lângă asta s-a constatat şi apariţia unor focare familiale. Între timp, locurile în spitale sunt tot mai puţine.

Specialiştii spun că trebuie să fim atenţi la transmiterea comunitară, să respectăm măsurile de protecţie şi să evităm aglomeraţia.

„Putem face referire şi la prezenţa focarelor de la nivelul judeţului Iaşi. Putem vorbi de un centru de servicii sociale din Iaşi, două unităţi medico sociale de pe raza judeţului Iaşi, un alt centru de servicii sociale din Mireceşti. Ar mai fi un centru de recuperare pentru neuropsihici din Hârlău şi putem menţiona şi un spital de paliaţie şi recuperare medicală din Municipiul Iaşi, unde au fost depistate pozitiv în ultimele două zile încă 64 de persoane” , a declarat Marius Voicescu.

„Restul pacienţilor trebuie dispensarizaţi, trebuie evaluaţi şi de aici e probleme cu locurile libere la zona de confirmaţi. Din fericire, la terapie intensivă mai avem aceea rezervă de șase paturi din compartimentul de terapie intensivă, de la Spitalul de Neurochirurgie” , a declarat purtătoarea de cuvânt a Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi, Carmen Dorobăţ.