• Cazurile de Covid-19 au explodat în ultimele săptămâni în Balcani
  • România, alături de Serbia, Bulgaria și Bosnia și Herțegovina au cele mai mai creșteri ale noilor infectări
  • „În Serbia există riscul unei catastrofe”, spun medicii

Situația din regiunea Balcanilor devine una din ce în ce mai critică, pe măsură ce noile cazuri de Covid-19 încep să crească alarmant. România a depășit pragul de 1000 de infectări în ultimele 24 de ore, în timp ce Serbia are o medie de 300 de noi cazuri zilnic.

Publicația La Stampa relatează că sute de medici sârbi au semnat o scrisoare deschisă în care avertizează că țara lor e în pragul unei catastrofe și îl acuză pe premier că a organizat alegerile în ciuda epidemiei pentru a ieși învingător în scrutin.

Medicii spun că măsurile au fost mult prea relaxate și au permis organizarea meciurilor de fotbal, a turneelor de tenis și a petrecerilor. Specialiștii sunt de părere că autoritățile au scăpat de sub control situația epidemiologică din cauza acestor măsuri.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

În doar o lună, numărul deceselor din Serbia a crescut de la 260 la 491.

Institutul Sârb de Sănătate Publică a respins acuzațiile și a răspuns că în țară există 33.000 de medici, nu doar cei 350 de semnatari, care, în plus, nu sunt experți în boli infecțioase și epidemii.

În ansamblu, regiunea Balcanilor a depășit pragul de 100.000 de infectări și 4000 de decese, România fiind cea mai afectată de noile creșteri, cu peste 1000 de infectări în ultimele 24 ore. În Bosnia și Herțegovina se înregistrează, în medie, 200 de noi cazuri zilnic, iar în Albania peste 100. Slovenia și Croația sunt singurele țări balcanice care, deocamdată, reușesc să țină sub control epidemia.