• Proteina FP4 ar putea provoca cazurilor de tromboză survenite la 16 persoane din Germania, Austria şi Norvegia în urma vaccinării cu serul de la AstraZeneca.
  • Nouă dintre pacienții respectivi erau femei cu vârsta medie de 36 de ani.

Cazurile de tromboză asociate vaccinului anti-Covid AstraZeneca ar putea fi provocate de proteina FP4, scrie revista americană The New England Journal of Medicine. Studiile au fost efectuate pe pacienţi din Germania şi Austria care au dezvoltat tromboză după ce au fost vaccinaţi cu serul AstraZeneca.

Primul dintre studii a analizat cazurile a 11 pacienţi vaccinaţi în Germania şi Austria care au dezvoltat tromboză după ce au fost vaccinaţi cu serul AstraZeneca. Nouă dintre pacienții respectivi erau femei cu vârsta medie de 36 de ani, scrie efe.com

Între 5 şi 16 zile de la vaccinare, aceste persoane au prezentat unul sau mai multe episoade trombotice, cu excepţia uneia care a suferit o hemoragie intracraniană mortală.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Dintre pacienţii care au suferit unul sau mai mult episoade trombotice, 9 au dezvoltat tromboză venoasă cerebrală, 3 tromboză venoasă splanhnică, 3 embolie pulmonară, iar 4 alte tipuri de tromboză. Dintre aceştia, 6 au decedat, iar cinci au dezvoltat o coagulare intravasculară diseminată.