• Legumele sunt pline de vitamine, minerale și antioxidanți esențiali pentru organism.
  • Legumele servite ca garnitură pentru carnea de pui, porc sau vită îți oferă fibre și proteine.
  • Salata de legume îți hidratează și îți detoxifică corpul, îmbunătățindu-ți digestia.

Tu reușești să menții echilibrul sau pierzi lupta cu poftele? Alimentația îți influențează viața de zi cu zi și tocmai de aceea, Organizația Mondială a Sănătății recomandă minimum cinci porții de fructe, legume și cereale în fiecare zi.

Știm cu toții că fructele, legumele, nucile și cerealele integrale sunt esențiale pentru organismul nostru, dar cum le putem include în meniul micului dejun, ne dezvăluie Lygia Alexandrescu – nutriționist.

,,Să avem un mic dejun, îndopându-te dimineața, pâinea integrală și un ceva pe ea, fie că e vorba de humus, fie că e vorba de avocado că se tot poartă această variantă, sau o brânză mai puțin sărată, niște legume, un ceai sau o cafea cu un pic de miere, toate acestea ne asigură energia pentru prima jumătate a zilei, apoi fructele de sezon, și acum avem struguri”.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

Vom afla și cum ne pot ajuta legumele să avem o formă fizică de invidiat. Pentru asta, vom asculta sfaturile unui antrenor de fitness, HORAȚIU DUMITRESCU, care ne va spune cum să combinăm alimentația cu legume cu exercițiile fizice.

,,Alimentația sănătoasă (…) înseamnă un consum echilibrat de proteine, carbohidrați, grăsimi sănătoase și vitamine în același timp. De asemenea, aminteai mai devreme de fructe, legume, și nu cereale cum se spune. Limitarea consumului de zahăr care trebuie să-l avem în vedere atunci când suntem gata să încurgităm ceva”.