• Motive pentru care ar trebui să ceri întotdeauna tratament medical după un accident de mașină, chiar dacă te simți bine.
  • Leziuni ascunse și fără dureri după un accident de mașină. Solicită imediat asistență medicală.
  • O singură scanare imagistică efectuată împreună cu medicul tău poate scoate la iveală leziunile pe care le-ai suferit.

Se știe că accidentele auto provoacă o gamă largă de leziuni. În fiecare zi sunt raportate aproximativ 6 252 de răniri în accidente auto. Multe leziuni sunt ascunse și pot dura ceva timp pentru a fi identificate. Deoarece accidentele de mașină sunt accidente cu impact puternic, este posibil să te lovești de suprafața volanului sau de părțile laterale ale vehiculului. Acest lucru poate duce la răni precum oase rupte, fracturi, organe învinețite, contuzii, leziuni la cap, leziuni ale spatelui și multe altele. Faptul de a nu solicita tratament medical după un accident de mașină îți poate pune sănătatea în pericol. De asemenea, dacă nu ești vinovat de accidentul de mașină, vei fi dezavantajat atunci când vei solicita despăgubiri.

Dacă ești implicat într-un accident de mașină, este important să apelezi la asistență medicală și să te adresezi furnizorului tău de servicii medicale pentru a te asigura că toate leziunile posibile sunt diagnosticate și tratate în mod corespunzător. Un avocat specializat în accidente auto îți poate recomanda o clinică medicală pentru a-ți examina leziunile.

Motivele pentru care ar trebui să soliciți tratament medical includ următoarele:

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

S-ar putea să suferi de leziuni ale țesuturilor moi

După un accident de mașină grav, este foarte important să consulți un medic. În unele cazuri, oamenii nu solicită asistență medicală în urma unui accident de mașină. Chiar dacă te simți bine după un accident, ar putea exista leziuni interne care ar putea deveni grave dacă nu sunt tratate. Accidentele grave sunt mai susceptibile de a provoca răni pe termen lung care te împiedică să te întorci la activitățile tale zilnice. S-ar putea să nu observi imediat simptomele unui traumatism cervical lovitura de bici”, ale nervilor înțepeniți sau ale fisurilor de la nivelul scalpului. Este obișnuit ca victimele accidentelor de mașină să experimenteze o descărcare de adrenalină care le împiedică să simtă temporar orice durere. Leziunile care pot părea minore se pot transforma în probleme medicale pe termen lung, iar solicitarea de asistență medicală poate preveni acest lucru. Leziunile țesuturilor moi sunt cunoscute pentru faptul că sunt greu de detectat, deoarece nu încep să doară decât după câteva zile sau săptămâni.

Facturile medicale îți sunt rambursate

Facturile tale medicale vor fi acoperite dacă sunt incluse în asigurarea ta sau dacă cealaltă parte este vinovată. În loc să îți faci griji pentru risipa de bani, primești tratamentul medical de care ai nevoie, chiar dacă este vorba de un mic control. O singură scanare imagistică efectuată împreună cu medicul tău poate scoate la iveală leziunile pe care le-ai suferit. Costul facturii medicale îți poate fi rambursat ulterior, fie în cadrul înțelegerii tale, fie prin intermediul asigurătorului tău.

Îți dorești un acord echitabil

Facturile medicale sunt o dovadă verificabilă a accidentului de mașină. Este important să documentați daunele pentru a primi o despăgubire echitabilă din partea unei companii de asigurări sau a unui avocat specializat în accidente auto. Atunci când avocatul tău încearcă să obțină o înțelegere în numele tău, acesta se folosește de facturile tale medicale pentru a demonstra gravitatea rănilor tale. Aceste facturi medicale vor fi calculate în daunele tale economice, astfel încât să fii despăgubit în mod echitabil.

Leziuni frecvente din accidentele auto pe care s-ar putea să nu le fi observat

Este ușor să te concentrezi asupra leziunilor evidente după un accident de mașină, cum ar fi tăieturi și vânătăi sau oase rupte. Cu toate acestea, există unele leziuni comune din accidentele de mașină care pot să nu fie imediat evidente.

Traumatism cervical lovitura de bici” sau Whiplash

Apare atunci când gâtul și capul sunt brusc scuturate înainte și înapoi. Simptomele loviturii de bici pot apărea abia la câteva zile sau chiar săptămâni după accident și pot include dureri și rigiditate a gâtului, dureri de cap și dificultăți de concentrare.

Leziuni subtile ale creierului

O altă leziune care poate fi trecută cu vederea este o leziune cerebrală traumatică (TBI), care poate varia de la contuzii ușoare până la leziuni cerebrale grave și poate apărea chiar și în cazul unui accident de mașină minor. Simptomele TBI includ dureri de cap, amețeli, pierderi de memorie și modificări ale dispoziției sau comportamentului.

Leziuni interne ascunse

Leziunile interne, cum ar fi deteriorarea organelor, pot apărea în timpul unui accident de mașină. Simptomele leziunilor interne pot include dureri abdominale sau umflături, greață și dificultăți de respirație. Este important să fii conștient de aceste leziuni potențiale și să apelezi la asistență medicală chiar dacă nu observi imediat niciun simptom. Diagnosticul și tratamentul precoce pot face o diferență semnificativă în ceea ce privește recuperarea.

Leziuni ale țesuturilor moi

Leziunile țesuturilor moi, cum ar fi entorsele și luxațiile, sunt, de asemenea, frecvente în accidentele de mașină. Leziuni precum ligamentele rupte sau întinderile musculare durează mai mult timp pentru a se dezvolta. Simptomele pot include durere, umflături și o amplitudine limitată a mișcărilor.