• „Limba COVID” a fost identificată ca un nou simptom al coronavirusului
  • Pacienții recent infectați cu noul coronavirus au avut o serie de infecții bucale
  • „Limba COVID” poate provoca infecții grave în interiorul gurii.

Numărul simptomelor COVID-19 s-a extins și a continuat să crească de la izbucnirea virusului mortal în urmă cu 9 luni. 

Deși, febra, oboseala și tusea uscată sunt unele dintre cele mai predominante semne ale SARs-COV-2, un simptom rar și „ciudat” a fost stabilit în rândul pacienților cu COVID-19, în ultima perioadă.

Pacienții recent infectați cu noul coronavirus au avut o serie de infecții bucale, arată ETimes.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Ce este „limba COVID”

Potrivit unui epidemiolog de la King’s College din Londra, profesorul Tim Spector, unul dintre semnele de avertizare neobișnuite ale COVID-19 s-ar putea dezvolta în gură. Acesta a susținut că există o creștere semnificativă a pacienților cu COVID-19 care suferă de infecții la nivelul bucal, cum ar fi limba acoperită sau „limba COVID”, așa cum o numește el.

Profesorul Spector, de asemenea un om de știință principal al aplicației Zoe Covid Symptom Study App, a scris pe Twitter despre „simptomul ciudat” spunând: „Una din cinci persoane cu Covid prezintă simptome mai puțin frecvente care nu intră pe lista oficială PHE – cum ar fi iritatii ale pielii.”

În afară de aceasta, doctorul mai susține susține, de asemenea, că observă un număr tot mai mare de „limbi Covid” și ulcere ciudate ale gurii la pacienții cu COVID-19.

Când trebuie să te alarmezi

„Limba COVID” poate provoca infecții grave în interiorul gurii. Acest lucru poate părea alarmant inițial, dar este o afecțiune inofensivă, care se va rezolva în câteva zile sau săptămâni.

Cu toate acestea, dacă în cazul în care dezvoltați „limbă COVID” împreună cu alte semne ale coronavirusului, este important să vă diagnosticați și să confirmați dacă ați contractat virusul sau nu. Între timp, este indicată autoizolarea și respectarea tuturor măsurilor de preacuție, astfel încât să controlați răspândirea virusului.

Alte simptome ale COVID-19

În timp ce simptomele noi și neobișnuite ale COVID-19 continuă să se extindă, este de asemenea important să fii conștient de cele mai frecvente și clasice simptome. Noul coronavirus aduce o gamă largă de afecțiuni medicale care pot merge de la simptome ușoare la severe. Unele dintre cele mai frecvente semne ale COVID-19 sunt următoarele.

  • Febră
  • Tuse seacă
  • Durere de gât
  • Nas înfundat