• Rata mortalităţii infantile este de aproape trei ori mai mare în cazul minorelor decât în cazul mamelor adulte
  • Ionel Aurel, medic ginecolog din Braşov, a salvat copii născuţi prematur de adolescente
  • Cheltuielile pentru îngrijirea unui prematur încep de la 700 de lei pe zi

La 14 ani Andreea s-a mutat cu iubitul ei. A învăţat totul despre sex de la o prietenă. Ştia că e însărcinată, dar a ajuns la control abia la doua luni şi jumătate când a făcut hemoragie.

S-a speriat că îşi poate pierde şi ea viaţa. Pruncul unei fete de 13 ani a fost salvat de un medic ginecolog din Braşov, care a şi convins-o pe copilă să nu îşi abandoneze bebeluşul.

Tot el a văzut şi trauma prin care trec familiile tinerelor mame, iar asta se va repeta câtă vreme copiii află de la părinţi că barza aduce bebeluşii la geam.

Recomandări

CIOLACU PROMITE SOLIDARITATE UCRAINEI
CE CALITĂȚI ARE BĂRBATUL IDEAL
UCRAINA REZISTĂ DE DOI ANI
FIICA LUI OBAMA ÎȘI SCHIMBĂ NUMELE
CORPUL LUI NAVALNÎI A FOST PREDAT FAMILIEI
DOI ANI DE RĂZBOI ÎN UCRAINA

„M-a apucat starea aia de durere. M-am trezit pătată, am ajuns la spital şi mi-a luat analize şi când m-a pus pe masă mi-a zis că am sarcina moartă. Mă durea aici într-o parte tot ce au facut ei acolo. Mi-a fost frică că l-am pierdut şi nu ştiam ce se va întampla cu mine”, spune mama.

„Începând de la 9, 10 ani s-au văzut cazuri, este o mare problemă. Fetiţa respectivă este nedezvoltată din punct de vedere morfologic, asta înseamnă că creşte foarte mult rata de naşteri premature.

Un făt care nu e dezvoltat complet, un făt care nu are surfactant pulmonar dezvoltat, adaptarea la mediul aerian, la respiraţie este o mare, mare problemă”, spune Ionel Aurel, Medic primar Obstetrică-Ginecologie.