Lista persoanelor care intră în a doua etapă a campaniei de vaccinare anti-COVID. Cine va fi inclus

Lista persoanelor care intră în a doua etapă a campaniei de vaccinare anti-COVID. Cine va fi inclus Sursa Foto: Mediafax / Alexandru Dobre
  • Valeriu Gheorghiță a menționat care sunt persoanele care vor fi vaccinate în a doua etapă de vaccinare anti-COVID.
  • Valeriu Gheorghiță a explicat și care sunt persoanele care efectuează activități esențiale.

Valeriu Gheorghiță a spus care sunt persoanele care intră în etapa a doua vaccinare, în cadrul postului de televiziune Digi24.

Persoanele care vor fi vaccinate în a doua etapă

  • Beneficiarii din centrele sociale;
  • Persoanele care au peste 65 de ani;
  • Persoanele care suferă de boli ca diabetul zaharat, obezitate, boli congenitale, afecțiuni cardiovasculare cronice, afecțiuni renale, oncologice sau pulmonare, dar și persoanele care suferă de sindromul Down. De asemenea, în a doua etapă de vaccinare vor primi serul și persoanele care au afecțiuni hepatice, boli autoimune și alte condiții imunodepresive, HIV-SIDA;
  • Persoanele care derulează activități esențiale pentru buna funcționare a indrastructurii critice.

Cine sunt persoanele care efectuează activități esențiale

Valeriu Gheorghiță a precizat că „Din categoria persoanelor care deservesc activități esențiale fac parte personalul din domeniul Apărării, ordine publicp, siguranță națională, autoritate judecătorească, personalul din sectorul economic vital – procesare, distribuție de alimente, pâine, latate, legume, apă, centrale electrice (transport și distribuție), medicamente și materiale sanitare, transport de persoane și mărfuri”.

Valeriu Gheorghiță a mai spus că personalul din învățământ, poștal și curierat, salubritate și deșeuri, persoanlul din înaltele instituții ale statului (Parlament, președinție) și culte religioase sunt persoane care deservesc activități esențiale și vor fi vaccinate în a doua etapă.

În plus, în a doua etapă de vaccinare vor primi serul anti-COVID și persoanele care lucrează în mass-media.

„Cei care efectuează reportaje în unități medicale”, a precizat Valeriu Gheorghiță.