LIVE UPDATE 19 iunie: Medicament folosit în tratarea osteoporozei posibil eficient pentru pacienţii Covid. Noul bilanţ din Italia

LIVE UPDATE 19 iunie: Medicament folosit în tratarea osteoporozei posibil eficient pentru pacienţii Covid. Noul bilanţ din Italia
  • Bilanţul epidemiei de coronavirus a ajuns la 34.514 morţi în Italia
  • Uniunea Europeană anunţă că un medicament folosit în tratarea osteoporozei ar putea fi un tratament eficient pentru pacienţii COVID-19
  • Cel puţin alte 130.000 de persoane din întreaga lume ar fi murit în timpul pandemiei de coronavirus, pe lângă cele peste 440.000 de decese înregistrate oficial

Noul bilanţ din Italia

Bilanţul epidemiei de coronavirus a ajuns la 34.514 morţi în Italia, cu 66 de decese produse în ultimele 24 de ore, iar numărul total al persoanelor infectate a depăşit 238.000.

Serviciul italian de Protecţie Civilă a comunicat, joi după-amiază, că bilanţul epidemic este de 34.514 morţi, iar numărul total al cazurilor de infectare cu noul coronavirus raportate până acum a ajuns la 238.159.

În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 333 de noi cazuri de coronavirus şi 66 de decese, potrivit Serviciului italian de Protecţie Civilă, citat de agenţia Adnkronos.

Posibil medicament

Uniunea Europeană anunţă că un medicament folosit în tratarea osteoporozei ar putea fi un tratament eficient pentru pacienţii COVID-19 cu simptome uşoare sau asimptomatici, a informat Comisia Europeană.

Analiză BBC: Adevărata rată a mortalităţii în 10 ţări europene, în urma pandemiei de coronavirus

Cel puţin alte 130.000 de persoane din întreaga lume ar fi murit în timpul pandemiei de coronavirus, pe lângă cele peste 440.000 de decese înregistrate oficial, conchide o analiză BBC.

O trecere în revistă a datelor preliminare privind rata mortalităţii în mai multe ţări europene arată că, deseori, numărul deceselor totale înregistrate în timpul pandemiei a fost mult mai mare decât în ​​mod normal, chiar şi luând în considerare morţile provocate de coronavirus.