• Vaccinul anti COVID-19, produs de Sinovac Biotech, intră în faza trei de testare.
  • SUA a raportat aproximativ 3 milioane de cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus și peste 130.000 de decese.
  • India a depășit Rusia în ceea ce privește numărul bolnavilor de COVID-19: 719.665 de cazuri în India și 20.160 decese.
  • Germania: 196.944 de cazuri de îmbolnăviri și 9.024 de decese.
  • Purtătorul de cuvânt de la Casa Albă a declarat în cadrul unei conferințe de presă că „SUA a fost un lider în gestionarea crizei de COVID-19”.

UPDATE 21.51 Cifrele din SUA

SUA au înregistrat încă 322 de decese și 46.329 de cazuri noi într-o zi. În total, 130.133 de oameni au murit, iar numărul de cazuri a crescut la 2.932.596.

UPDATE 21.13 Peste 30.000 de morți din cauza Covid-19 în Franța

Numărul persoanelor care au murit în urma infecției cu coronavirus în Franța, în casele de bătrâni, a crescut marți cu 13, ajungând la 29.933.

Numărul de persoane care au murit în spitale a crescut cu 34, ajungând la 19.457, comparativ cu media zilnică de 23 din ultimele șapte zile. 

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD
AVOCATUL TODD BLANCHE: „DONALD TRUMP ESTE NEVINOVAT”
XXX FĂRĂ NECUNOSCUTE

UPDATE 20.27 Bilanţul epidemic a ajuns la 34.889 de morţi în Italia

Bilanţul epidemiei de coronavirus a ajuns la 34.889 de morţi în Italia, cu 30 de decese produse în ultimele 24 de ore, iar numărul total al persoanelor infectate se apropie de 242.000.

Numărul total al persoanelor vindecate a ajuns la 192.815. În momentul de faţă, în Italia sunt 14.242 de persoane care au coronavirus.

UPDATE 20.17 Unitățile de terapie intensivă din zeci de spitale din Florida sunt pline

Unitățile de terapie intensivă din 54 de spitale din Florida sunt pline pe măsură ce cazurile de Covid-19 cresc, după cum arată datele publicate marți.

Aproape 214.000 de persoane din statul Sunshine au fost testate pozitiv până acum, 7.361 de cazuri noi fiind înregistrate luni. În total, 3.841 de persoane din Florida au murit din cauza coronavirusului.

UPDATE 19.23 50% din cazurile de coronavirus din America, reprezentate de America Latină și Caraibe

America Latină și Caraibe reprezintă acum 50% din cazurile de coronavirus din America, iar numărul cazurilor înregistrate continuă să crească alarmant.

„Aceasta este o pandemie de proporții uluitoare și nu avem altă opțiune decât să continuăm să depunem tot efortul pentru controlul acesteia”, a spus directorul regional al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Carissa Etienne, marți.

UPDATE 18.42 Peste 200.000 de oameni din Europa au murit din cauza Covid-19

Agenția de știri AFP scrie că până în prezent (18.37, ora României) mai mult de 200.000 de oameni au murit în total în Europa din cauza infecției cu coronavirus.

UPDATE 18.19 Președintele Braziliei a fost testat pozitiv cu coronavirus

Jair Bolsonaro a fost diagnosticat ca fiind infectat cu noul coronavirus. Preşedintele Braziliei are febră şi tuse, dar starea generală de sănătate este bună.

„Al doilea test a fost pozitiv“, a spus Jair Bolsonaro.

Jair Bolsonaro, în vârstă de 65 de ani, a început să ia clorochină şi aşteaptă rezultatul celui de-al doilea test.

UPDATE China: Sinovac Biotech, vaccin contra COVID-19, intră în faza trei de testare

Compania farmaceutică Sinovac Biotech, care se ocupă de un potențial vaccin contra coronavirus, a intrat în faza trei de testare a vaccinului, în Brazilia.

Astfel, Sinovac Biotech se află pe lista celor trei mari companii care au intrat în ultima etapă de dezvoltare a unui potențial tratament împotriva virusului.

UPDATE Israel reintroduce o serie de restricții din cauza unui număr mare de îmbolnăviri

Israelul a depistat un număr mare de îmbolnăviri de coronavirus, prin urmare a decis că o serie de restricții vor fi reintroduse.

Oficialii din Israel nu vor ca economia să le fie afectată, așadar au decis că niște măsuri de siguranță și restricții reintroduse ar putea să-i țină departe de pericol.

UPDATE Primarul Atlantei, Keisha Lance Bottoms, infectată cu coronavirus

Keisha Lance Bottoms a declarat ieri, 6 iulie, că s-a testat pentru COVID-19, iar rezultatul este pozitiv.

Democrata în vârstă de 50 de ani este pe lista vice-președinților alături de care Joe Biden candidează.

Bottoms a declarat că vrea ca și familia ei să fie testată pentru că soțul ei „doarme de joi, la propriu”.

UPDATE SUA: aproape 3 milioane de cazuri de COVID-19

2.911.888 cazuri de COVID-19 în SUA, raportate de Universitatea „Johns Hopkins”. Numărul de decese a trecut de 130.000 în cursul zilei de luni, 6 iulie.

Cu toate acestea, Casa Albă a afirmat în cadrul unei conferințe de presă că a fost lider în gestionarea pandemiei de COVID-19 de până acum.

UPDATE Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, are simptome de COVID-19 după ce i-a negat existența

Bolsonaro a fost sceptic în privința pandemiei de COVID-19 și a afirmat de mai multe ori că nu știe ce să creadă.

În cursul zilei de luni, Bolsonaro a fost testat pentru COVID-19 pentru că prezintă simptome ale bolii.

UPDATE Zborurile către Noua Zeelandă vor fi limitate

Guvernul din Noua Zeelandă limitează zborurile pentru a putea gestiona criza de COVID-19 și pentru a-și păstra oamenii în siguranță.

Cei care vin în Noua Zeelandă stau 14 zile în carantină pentru ca virusul să nu afecteze comunitatea.

UPDATE India a depășit Rusia la numărul de cazuri de COVID-19

Au fost raportate azi, în India, 467 noi decese, prin urmare numărul total ajunge la 20.160. Au fost înregistrate 22.252 noi îmbolnăviri, iar totalul de cazuri de COVID-19 a ajuns la 719.665.

În cursul zilei de luni, India a devenit a treia cea mai afectată țară din lume, primele locuri fiind ocupate de SUA și de Brazilia.

UPDATE Numărul de cazuri din Germania a ajuns la 196.944

Institutul de Boli Infecțioase „Robert Koch” a raportat o creștere a numărului de cazuri cu 390 de îmbolnăviri, ceea ce face ca totalul să ajungă la 196.944.

Numărul de decese, în total, a ajuns la 9.024.

UPDATE SUA crede că a gestionat foarte bine criza de COVID-19, chiar dacă numărul de bolnavi crește

Purtătorul de cuvânt de la Casa Albă, Kayleigh McEnany, a afirmat luni, în cadrul unei conferințe de presă, că SUA a fost un lider în gestionarea crizei de coronavirus, în ciuda numărului de îmbolnăviri care continuă să crească.

„Nimeni nu vrea să vadă pe cineva bolnav în țara aceasta, tocmai de aceea Administrația s-a luptat din greu pentru a se asigura că va combate pandemia și va face eforturi istorice pentru asta”.

UPDATE Australia le va permite studenților străini să se întoarcă în țară înainte ca granițele să fie deschise

Situația din Australia este îngrijorătoare, prin urmare Ministrul Sănătății, Greg Hunt, a afirmat că este necesar ca granițele să fie închise.

Alături de acest anunț era specificat și că studenților nu li se va permite să pătrundă înapoi în țară și granițele vor fi ținute închise din cauza numărului tot mai mare de bolnavi.

Totuși, situația s-a schimbat, iar oficialii au anunțat că studenții străini vor putea reintra în țară înainte ca granițele să fie deschise pentru ceilalți.

191 de cazuri de COVID-19 în Victoria, Australia

ABC relatează că numărul de cazuri de coronavirus înregistrate în Victoria, Australia, a ajuns la 191. A fost depășit numărul de 217 de cazuri raportat în cursul zilei de ieri.