Locurile la Terapie Intensivă, epuizate la Sibiu. Medicii au trimis pacienți cu COVID-19 în Argeș

Locurile la Terapie Intensivă, epuizate la Sibiu. Medicii au trimis pacienți cu COVID-19 în Argeș Sursa: Profimedia
  • Pacienții în stare gravă au fost trimiși în Argeș
  • Șase ventilatoare pentru ATI vor ajunge la spitalul din Sibiu, pentru a le suplimenta pe cele existente
  • La Brăila și Craiova situația este la fel de gravă: paturile de la ATI sunt toate ocupate

Locurile la Terapie Intensivă la Spitalul Județean de Urgență Sibiu s-au epuizat, iar în ultimele zile au fost transferați pacienți cu COVID-19, în stare gravă, în județul Argeș. Șase ventilatoare pentru ATI vor ajunge la spitalul din Sibiu, pentru a le suplimenta pe cele existente.

Președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, a declarat, miercuri, că este îngrijorată de creșterea numărului de pacienți în stare gravă cu COVID-19, mai ales că deja au fost transferați bolnavi la alte spitale din țară, în condițiile în care numărul de paturi în ATI, la Sibiu, s-au epuizat.

Situația este îngrijorătoare, dar nu numai la Sibiu, ci și în întreaga Românie, și în lume. La ATi, din păcate, sunt toate locurile ocupate. Până în urmă cu trei săptămâni am fost noi în măsură să ajutăm alte județe să aducă pacienți la ATI. Din păcate, săptămâna trecută, am fost nevoiți noi să transferăm cinci pacienți la în județul Argeș”, a spus Cîmpean.

Daniela Cîmpean a spus că a primit sprijinul Ministerului Sănătății, care a trimis la Sibiu șase ventilatoare pentru dotarea paturilor de ATI, destinate în special pacienților infectați cu SARS-CoV-2. Acestea vor ajunge la Sibiu, joi, iar peste două săptămâni vor fi funcționale.

În maxim două săptămâni aceste sisteme de ventilație vor fi complete, personalul va fi instruit și vom mări capacitatea cu încă șase paturi. Ne îngrijorează pe toți situația, de aceea apelul meu către sibieni a fost încă o dată să ne protejăm și să nu ajungem în sistemul sanitar pentru a-l colmata”, a mai spus Cîmpean.

Cele șase ventilatoare merg tot în ATI-ul Spitalului Clinic Județean de Urgență, unde există 12 paturi destinate pacienților infectați cu SARS-CoV-2 în stare gravă.