• Știm cu toții cum este: termini o zi lungă la serviciu, te duci acasă, te relaxezi pentru câteva momente și apoi te ridici din nou pentru a începe cina.
  • Potrivit unui nou studiu, luarea cinei la ora 17.00 te-ar putea ajuta să slăbești.
  • Acest studiu al Universității Harvard sugerează de fapt un moment în care cei mai mulți dintre noi sunt încă la locul de muncă, ceea ce face aproape mai greu de realizat acest lucru.

Potrivit unui nou studiu, luarea cinei la ora 17.00 te-ar putea ajuta să slăbești. Știm cu toții cum este: termini o zi lungă la serviciu, te duci acasă, te relaxezi pentru câteva momente și apoi te ridici din nou pentru a începe cina.

Acest studiu al Universității Harvard sugerează de fapt un moment în care cei mai mulți dintre noi sunt încă la locul de muncă, ceea ce face aproape mai greu de realizat acest lucru. Cu toate acestea, concluziile studiului sunt intrigante, deoarece oferă o perspectivă asupra modului în care funcționează procesul de dietă în raport cu metabolismul nostru.

Iată tot ce trebuie să știi despre noul studiu privind ora cinei.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Care este cel mai bun moment pentru a lua cina pentru pierderea în greutate?

Deoarece acest studiu este nou, el deschide un nou drum în conversația în continuă evoluție și schimbare în jurul alimentelor și greutății. Cu toate acestea, există câțiva experți care pot susține afirmația că a lua cina mai devreme este mai bine pentru tine.

Una dintre aceste persoane este nutriționistul funcțional și CEO al Flo Living, Alisa Vitti, care a explicat că, cu cât mănânci mai târziu, cu atât mai greu se digeră alimentele.

Ea a explicat: Mâncatul prea aproape de ora de culcare poate scădea calitatea somnului, crește inflamația și poate face absolut dificilă gestionarea greutății, precum și crește probabilitatea de a avea transpirații nocturne sau bufeuri”.

Alisa a spus că acest lucru este valabil mai ales pentru femei, adăugând: Femeile aflate în perioada de reproducere, în special în timpul fazei luteale a ciclului lor (faza de după ovulație, sau aproximativ două săptămâni), au nevoie de mai multe calorii și de mai multe macroelemente cu ardere lentă (nutrienți precum proteine, carbohidrați și grăsimi) pentru a menține stabil nivelul de zahăr din sânge, pentru a ține la distanță sindromul premenstrual, pentru a menține o greutate sănătoasă și pentru a avea un somn de calitate”.

Ea nu este singura, deoarece Tracy Lockwood, un dietetician renumit, a vorbit recent pentru HuffPost despre momentul cel mai potrivit pentru a sta la masă, deși a fost ușor în dezacord cu studiul.

„Orice moment între orele 18 și 20 este o oră „ideală” pentru cină”, a spus Tracy, adăugând: „Asta pentru că îi oferă persoanei suficient timp pentru a digera alimentele înainte de a se culca în jurul orei 22 sau 23″.

Firește, în cele din urmă, totul depinde de fiecare persoană în parte, în funcție de faptul dacă te trezești devreme sau te trezești mai târziu în timpul zilei.

Tracy a continuat: Este diferit pentru oamenii matinali față de cei care adorm foarte târziu, deoarece cu cât aceștia stau mai mult timp treze, cu atât mai mari sunt șansele ca ele să se întoarcă pentru o gustare târzie. Cei care se culcă noaptea ar trebui să ia cina mai târziu decât persoanele mai matinale pentru a reduce șansele de a lua gustări, calorii goale și de a ronțăi inutil noaptea târziu.”