• Cel puțin 10 persoane și-au pierdut viața într-un incendiu izbucnit la secția ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț
  • Lucian Micu, managerul spitalului, a făcut primele declarații
  • Lucian Micu: Persoanele erau dependente de oxigen, fie de ventilatoare mecanice, fie de măștile de oxigen

Lucian Micu, managerul Spitalului Județean Piatra Neamț, unde s-a produs un incendiu în această seară, în urma căruia au decedat cel puțin 10 persoane a făcut primele declarații.

„O parte dintre persoanele decedate erau intubate, o parte erau conectate la măstile de oxigen. Erau persoane dependente de oxigen, fie de ventilatoare mecanice, fie de măștile de oxigen. Erau imobilizate”, a spus Lucian Micu, la Digi 24.

Acesta a mai precizat că spitalul era autorizat ISU, aparatele care au ars erau conforme, iar că partea spitalului în care s-a petrecut tragedia nu avea un sistem pentru stingerea unor astfel de incendii.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ

„Nu există acel sistem de stingere a incendiilor, nu în zona ATI. Vorbim de 2 corpuri, unul din anii 50, unul din anii 70, avea autorizare din partea ISU. Aparatura era conformă, era nouă, că am auzit speculații în legătură cu acest lucru. Vreau să fiu foarte clar, toata apartura era conformă, funcțională.

Printre monitoarele și ventiltoarele mecanice care au ars erau și unele nou nouțe. Nu erau echipamente asigurate, și, binînțeles, nici garanție ca urmare a unui astfel de eveniment. î

Într-o primă etapă au intervenit cele două linii de gardă din ATI și între timp au ajuns șu reprezentații ISU, deci nu a mai fost cazul de alți colegi pentru intervenție”, a explicat managerul.