• În Madrid s-a construit un spital suport covid cu o mie de paturi în 6 luni.
  • În Madrid s-au investit peste 14 milioane de euro pentru dotarea spitalelor.
  • Noul spital din Madrid a costat aproape 50 de milioane de euro.

Madridul a reușit să ridice un spital Covid cu 1.000 de paturi în timp record. Pe lângă acest lucru, administrația a investit 14 milioane de euro în dotarea spitalelor cu materiale sanitare și tehnologie medicală.

Lucrările au început la mijlocul lunii iulie și spitalul care se va numi Isabel Zendal este aproape gata. Încă de la început a fost asigurat un buget de 50 de milioane de euro, iar firmele contractate au lucrat fără oprire ca să termine construcția înainte de sezonul rece. Nu este un proiect lipsit de critici, dar dincolo de toate disputele politice, Madridul va ramane cu un spital de urgențe capabil să sprijine sistemul medical în caz de pandemie.

14 milioane de euro pentru dotarea spitalelor

Pe lângă această construcție, Guvernul regional a cheltuit 14 milioane de euro în diverse dotari și materiale. Deexemplu, la Spitalul „12 Octombrie”, 510 mii de euro s-au acordat pentru sectorizarea și crearea de zone de izolare, telefonie, încuietori, instalații de gaze medicale, instalații de apă și aer condiționat.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

S-au cumparat cu 2 milioane de euro respiratoare, monitoare, mobilier, aparate portabile de raze x, dulapuri, macarale pentru mutarea pacienților și aparate video pentru introspecția laringelui. Iar acesta este doar unul dintre spitale.