• Turista din România confirmată în insula Creta cu noul coronavirus a ajuns acolo în 1 iulie
  • Ea a venit cu o cursă charter directă pe ruta Bucureşti – Heraklion
  • „Starea persoanei infectate este bună, aceasta beneficiind de monitorizare medicală”, transmite MAE

Turista din România confirmată în insula Creta cu noul coronavirus a ajuns acolo în 1 iulie, cu o cursă charter directă pe ruta Bucureşti – Heraklion, transmite MAE.

„În continuarea precizărilor transmise referitoare la cazul turistului român confirmat pozitiv pentru infecţia cu COVID-19 în Grecia – Insula Creta, MAE precizează că, în urma solicitării Ambasadei Romaniei la Atena de clarificare a circumstanţelor cazului, autorităţile elene au informat că cetăţeanul român a sosit în Creta la data de 1 iulie (şi nu 2 iulie, aşa cum comunicaseră iniţial aceleaşi autorităţi elene), cu o cursă charter directă pe ruta Bucureşti – Heraklion. De asemenea, conform informaţiilor transmise de autorităţile elene, cetăţeanul român a fost deja transferat în unitatea hotelieră special destinată în care îşi va efectua carantina împreună cu un membru al familiei. Starea persoanei infectate este bună, aceasta beneficiind de monitorizare medicală”, anunţă MAE.

Reprezentanţii Ambasadei României la Atena sunt în dialog cu cei doi cetăţeni români, fiind pregătiţi să acorde asistenţă consulară, dacă situaţia o va impune.

Recomandări

ÎNCEPE SIMULAREA PENTRU BAC
STARE DE URGENȚĂ ÎN HAITI
HALEY ÎL ÎNVINGE PE TRUMP
INDIA SE PREGĂTEȘTE DE NUNTĂ
RECORD PENTRU BITCOIN
ORBAN SE VEDE CU TRUMP

MAE precizează că a transmis şi transmite informaţiile relevante în acest caz în strictă conformitate cu elementele comunicate la rândul lor de autorităţile greceşti.

Cetăţenii români pot cere asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena 00302106774035 şi Consulatului General al României de la Salonic 00302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă – 00306978996222 şi al Consulatului General al României de la Salonic – 00306946049076.