• S-a întâmplat cel puțin o dată în viața noastră: am mâncat bine, pleoapele ni s-au îngreunat și după prânz am decis să tragem un pui de somn.
  • Este recomandat să rămâi treaz cel puțin două ore după ce ai mâncat.
  • După ce mănânci, se produce o secreție mai mare de acid gastric, care descompune alimentele pe care le-ai mâncat.

S-a întâmplat cel puțin o dată în viața noastră: am mâncat bine, pleoapele ni s-au îngreunat și după prânz am decis să tragem un pui de somn. Experții spun că a merge la culcare imediat după ce ai mâncat este o mare greșeală care trebuie evitată. De asemenea, este recomandat să rămâi treaz cel puțin două ore după ce ai mâncat.

După ce mănânci, se produce o secreție mai mare de acid gastric, care descompune alimentele pe care le-ai mâncat. Dacă stai în pat după prânz, acidul va ajunge mai ușor în aceeași parte și în partea superioară a tractului digestiv, provocând arsuri la stomac.

De asemenea, vei avea indigestie, ceea ce va face dificil să dormi. Persoanele care mănâncă chiar înainte de a merge la culcare sunt mai predispuse să se trezească noaptea și să se plângă de un somn slab decât cele care mănâncă cu câteva ore înainte de a merge la culcare.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Reține că majoritatea oamenilor se simt obosiți după ce mănâncă. Poate fi cauzată de consumul unei cantități prea mari de alimente deodată, adică o masă bogată în carbohidrați și grăsimi, cum ar fi cartofii la cuptor cu carne și pâine, pastele cu sosuri grele și alte combinații similare. Pentru a evita oboseala și somnolența de după-amiază, alege mese mai echilibrate, care să conțină carne slabă, pește și nuci, precum și multe legume cu frunze verzi. În loc de cafea, bea un pahar de apă, ridică-te și plimbă-te în aer liber cel puțin 15 minute.