• 43 de decese au fost raportate în ultimele 24 de ore
  • Pe statistică sunt introduse 10 decese care nu au survenit în utlimele 24 ore
  • Ancheta în ceea ce privește numărul deceselor pierdute pe drum continuă
  • Ioana Mihăilă a cerut o nouă anchetă pentru a vedea adevăratele diferențe

43 de decese au fost raportare în buletinul COVID-19 trimis de Grupul de Comunicare Strategică. Este prima oară când sunt introduse în statistică 10 decese care nu au avut loc în ultimele 24 de ore.

Unul dintre decese s-a produs în luna noiembrie a anului 2020, unul în luna ianuarie a acestui an, două în luna martie 2021 și șase în luna aprilie, nu știm dacă înainte sau după ce a fost demis Vlad Voiculescu.

Fostul ministru al Sănătății a fost cel care a spus că echipa sa a observat diferențe între cifrele care erau raportate și decesele survenite în urma infectării cu SARS-CoV-2. După plecarea sa, Ioana Mihăilă a cerut o nouă anchetă, pentru a vedea dacă sunt sau nu diferențe între realitate și raportare.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Rezultatele anchetei

Ancheta a arătat că diferența a fost de mii de decese. Mai exact, în jur de 7.000. Știm doar că ancheta continuă și, vedem că acele decese încep să fie raportate. Nu știm însă de unde provin ele, în ce platformă au fost raportate și cum au fost făcute verificările.

O să vedem în perioada următoare dacă vom continua să primim astfel de raportări și când va fi trasă o linie finală. Nici atunci însă cifra pe care o vom avea nu va fi cea finală, pentru că o să aflăm despre cei care au fost în spital. Însă au fost și oameni care au murit acasă, fără să știe nimeni că sunt infectați.