• O asistentă din Germania a vrut să ascundă că a spart un flacon de vaccin Pfizer
  • Asistenta a injectat mai multe persoane cu soluție salină
  • Sunt profund șocat de incident“, a spus administratorul districtului Friesland

O asistentă medicală este investigată după ce a recunoscut că a injectat şase persoane cu soluţie salină în locul vaccinului anti-Covid-19, pentru că a vrut să acopere faptul că a spart din greşeală un flacon de Pfizer/BioNTech, scrie news.abs-cbn.com.

Autorităţile au cerut ca aproximativ 200 de persoane care au fost vaccinate miercuri la un centru de vaccinare al Crucii Roşii germane din Friesland să se prezinte de urgenţă pentru teste de anticorpi, pentru a identifica cele şase persoane cărora li s-a injectat soluţie salină.

Este o practică standard ca vaccinul Pfizer/BioNTech să fie diluat cu soluție salină înainte de a fi administrat, iar atunci când asistenta a pregătit dozele a scăpat accidental una dintre sticlele mici.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Ulterior, ea a mărturisit acest lucru unui coleg, care a dat semnalul de alarmă sâmbătă. „Femeia a spus că motivul gestului ei a fost să evite să afle cineva despre fiola scăpată“, a declarat poliţia.

Sunt profund șocat de incident“, a spus administratorul districtului Friesland, Sven Ambrosy, care a menționat că autoritățile sunt acum „cu ochii-n patru“ la centrul de vaccinare pentru a se asigura că nu se întâmplă ca o persoană să fie singură în timp ce manipulează flacoanele de vaccin.