• Câțiva americani care trebuiau să primească serul Johnson & Johnson au fost anunțați ca au fost injectați cu seringi goale
  • Americanii au fost anunțați telefonic și au primit în cele din urmă vaccinul
  • „Toți clienții afectați au fost contactați și au primit vaccinul COVID-19”, a spus o purtătoare de cuvânt a clinicii

Angajații unei clinici Kroger din statul Virginia, SUA, i-au injectat accidental pe unii clienți cu seringi goale în loc de vaccin anti-COVID-19, relatează CNN.

O purtătoare de cuvânt a companiei a spus că „un număr mic de pacienți” au primit dozele goale în locația lor The Little Clinic din Midlothian, lângă Richmond.

„Toți clienții afectați au fost contactați și au primit vaccinul COVID-19″, a declarat Allison McGee, manager în cadrul companiei Kroger mid-Atlantic într-un comunicat. „Le mulțumim clienților pentru înțelegere și ne cerem scuze pentru neplăcerile create.”

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Departamentul de Sănătate Publică din Virginia a declarat că Kroger i-a informat că nouă pacienți au primit dozele goale luni, deoarece angajații nu au realizat că seringile nu au fost preumplute.

„Kroger ia măsuri pentru a se asigura că incidente similare nu vor avea loc în viitor”, a declarat într-un comunicat purtătoarea de cuvânt a agenției.

Carrie Hawes a spus că a mers luni la clinică pentru a primi vaccinul Johnson & Johnson, iar a doua zi a primit un telefon care o anunța despre greșeală.

„Reacția mea inițială a fost șoc, apoi surpriză și puțină anxietate”, a spus ea.
Carrie Hawes a primit adevăratul vaccin la două ore după ce a fost înștiințată de eroare.

„Au fost foarte transparenți cu mine când am intrat. Ne-au arătat flaconul pentru a ne asigura că este Johnson & Johnson, au scos vaccinul, mi-a arătat din nou”, a spus Carrie Hawes.

Kroger a spus că greșeala a fost „imediat gestionată cu echipa The Little Clinic” și că tot personalul a fost recalificat și le-au fost amintite politicile actuale de vaccinare.

Retailerul a spus că a administrat aproape un milion de vaccinuri la farmaciile și clinicile sale din Statele Unite. Joi, compania a declarat că își extinde eforturile pentru a livra un milion de doze în fiecare săptămână.