• La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iași, o parte din personal refuză vaccinarea.
  • Doar jumătate din personalul auxiliar s-a imunizat.
  • Soluția ar fi testarea constantă a personalului, însă nu sunt fonduri.

Ne putem vaccina de pe 27 decembrie 2020, însă unii au refuzat imunizarea.

Este vorba despre asistentele, infirmierele şi îngrijitorii de la Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” din Iaşi. Aici, situaţia este aproape de colaps deoarece din cele 550 de cadre auxiliare doar jumătate s-au imunizat, iar acest lucru poate conduce la răspândirea infecţiei de Sars CoV2.

Ionuț Nistor, purtător cuvânt Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” din Iaşi: „Se pun pacienţii în pericol. Din păcate sunt cazuri de acets gen, cu pacienţi care au venit la spital şi s-au pozitivat pe parcursul internării.”

Din păcate, povestea se regăseşte şi în alte spitale din Iaşi. Procentul personalului medical care nu mai refuză vaccinarea scade, abia după discuţiile individuale purtate între medicii vaccinaţi şi cei care nu cred în existenţa virusului.

Iulian Cozianu, preşedinte SANITAŞ Iaşi: „Cauza cred că este o comunicare defectuoasă care a fost făcută de către autorități, la începutul campaniei de vaccinare și cred că în ultimul timp, toată această discuție din spațiul public legat de vaccinul AstraZeneca este încă o cauză care face ca numărul angajaților care doresc să fie vaccinați este unul scăzut.”

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN