• Mai mulți medici și oameni de știință din Franța se tem pentru viața lor.
  • Aceștia au fost insultați și amenințați cu moartea.

Mai mulți medici și oameni de știință au fost insultați și amenințați cu moartea.

Medicii și oamenii de știință francezi se tem pentru viața lor. Asta după ce au primit zeci de amenințări și insulte de la conspiraționiștii coronavirusului. Aceștia cer autorităților să ia măsuri și, totodată, condamnă lipsa lor de implicare.

Ni se reproșează respectarea științei, vorbirea despre știință, popularizarea științei și răspândirea acestor idei oamenilor, astfel încât să înțeleagă de ce trebuie să respecte distanțarea socială, să poarte o mască și să se vaccineze“, spune Jerome Marty, medic generalist la Toulouse și președinte al UFML.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII

Îngrijorările medicilor au crescut după ce numele lor au fost dezvăluite în cotidianul France Soir. Din acel moment, cadrele medicale au început să fie asaltate de insulte.

„Unul dintre motivele pentru care suntem aici este să sensibilizăm cetățenii, dar și pentru că există o atitudine politică care recunoaște că ceea ce se întâmplă este absolut disfuncțional într-o așa-numită democrație iluminată“, spune Karine Lacombe, infecționist și șef al departamentului de boli infecțioase de la spitalul Saint-Antoine din Paris.

Îți reamintesc că Franța protestează de câteva săptămâni. Cetățenii se opun obligativității green pass-ului, fără de care accesul în restaurante, cafenele și alte locuri închise este restricționat.