• Aproximativ 70% dintre pacienții testați la un spital din Tokyo luna trecută au fost depistați cu mutația E484K
  • Mutația este denumită de unii oameni de știință „Eek”
  • Această tulpină ar reduce eficacitatea vaccinurilor

Aproximativ 70% dintre pacienții cu coronavirus testați la un spital din Tokyo luna trecută au fost depistați cu o mutație cunoscută pentru reducerea protecției vaccinurilor, a declarat duminică televiunea japoneză NHK, conform Reuters.

Mutația E484K, denumită „Eek” de unii oameni de știință, a fost găsită la 10 din 14 persoane testate pozitiv la un spital din Tokyo în luna martie, se arată în raport. În lunile ianuarie și februarie, 12 din 36 de pacienți cu COVID au contractat mutația, fără ca niciunul dintre aceștia să fi călătorit recent în străinătate sau să raporteze contactul cu persoanele care au fost bolnavi. Oficialii spitalului nu au comentat încă subiectul.

Înaintea Jocurilor Olimpice programate să înceapă în iulie, Japonia se confruntă cu un nou val de infectări. Experții în sănătate sunt îngrijorați de răspândirea tulpinilor mutante, având în vedere că vaccinarea populației generale la scară largă nu a început încă.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

Vineri au fost raportat 446 de infectări noi în Tokyo. În Osaka, au fost raportate 666 de cazuri. Experții în sănătate și-au exprimat îngrijorarea cu privire la răspândirea mutației apărute în Marea Britanie în metropola japoneză. NHK a declarat că niciunul dintre pacienții de la spitalul din Tokyo nu era infectat cu tulpina britanică.