• Lipsa acută de medici se simte cel mai tare în orașele mici.
  • La Câmpina, cadrele medicale sunt depășite de situație
  • Managerul Spitalului Câmpina: „Situația este absolut critică”

La Câmpina, cadrele medicale sunt depășite de situație în condițiile în care spitalul are doar 3 medici care susțin toată activitatea. Asta pentru că un singur specialist trebuie să aibă grijă de 60 de pacienți bolnavi de COVID. Iar ceilalţi doi se împart între urgenţe, gărzi şi ambulatoriu. Mai mult de atât, managerul spitalului şi doi dintre medicii internişti sunt infectaţi și ei cu SARS-CoV-2.

Călin Tiu, Manager Spital Câmpina: Suntem într-o situaţie absolut critică pentru că avem 3 medici pe un normativ de 9 posturi. Deci cu 3 medici trebuie să asigurăm serviciul de permanenţă şi avem pacienţi în stare deosebit de gravă. Terapia funcţionează cu 10 paturi COVID şi vă daţi seama cât de important este medicul de gardă alături de pacient, cu 3 medici este foarte, foarte greu de asigurat.”  

Deficitul de personal este o problemă la spitalul din Câmpina încă de la începutul pandemiei. La solicitările conducerii, autorităţile au venit în ajutor, însă cu soluţii temporare. A fost detaşat un medic internist şi un alt medic infecţionist, ambii pentru doar o lună.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Călin Tiu: „S-a ajuns ca un medic de boli interne să aibă de urmărit 60 de pacienţi dincolo de care, obligaţiile de gardă. Noi am semnalat încă din aprilie această nevoie de susţinere pe partea de personal. Noi acum avem doi colegi de pe secţia de boli interne bolnavi covid, asta face cumva ca lucrurile să se dezechilibreze”.

Strigătele de ajutor au mers şi către medicii din afara spitalului, dar incertitudinea rămâne. Între timp, departamentul pentru situaţii de urgenţă  promite să facă detaşări.

Călin Tiu: „Din fericire am reuşit să mai găsim colegi din afara spitalului care au venit la gardă, dar starea de insecuritate este permanentă pentru că nu te poţi baza întotdeauna pe aceşti colegi, în condițiile în care spitalul are numai 3 doctori care susțin toată activitatea ”