Managerul Spitalului Colentina a fost testat pozitiv cu COVID-19. În ce stare se află

Managerul Spitalului Colentina a fost testat pozitiv cu COVID-19. În ce stare se află Sursa Foto: Mediafax / Andreea Alexandru
  • Managerul Spitalului Colentina are COVID-19.
  • Doctorul Remus Mihalcea este internat la Spitalul „Victor Babeş” din Capitală.
  • Doctorul Mihalcea are simptomatologie uşoară şi primeşte tratament.
  • Peste 3000 de cadre medicale din ţară s-au infectat cu SARS-CoV-2 de la începutul epidemiei.

Reprezentanţii GCS au confirmat, miercuri seara, că managerul Spitalului „Colentina” este infectat cu SARS-CoV-2.

Remus Gabriel Mihalcea este acum internat în Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Capitală şi are simptome de COVID-19.

Managerul unuia dintre cele mai mari spitale COVID din ţară s-a simţit rău încă de luni şi a fost testat tot în cadrul unităţii sanitare unde se află internat şi unde primeşte tratament.

Vestea că managerul Spitalului Colentina este infectat vine în aceeaşi zi cu cea legată de redeschiderea unităţii sanitare şi pentru pacienţii care au alte afecţiuni în afară de COVID-19. Ministrul Sănătăţii a anunţat astăzi că unitatea a primit avizul DSP Bucureşti pentru redeschidere.

Spitalul Colentina va avea în continuare zonă de COVID şi, cu circuit complet separat, va avea zona de non-COVID.

Managerul Remus Mihalcea a atras atenţia de mai multe ori asupra situaţiei în care se află pacienţii care se tratau înainte în Spitalul Colentina. Înainte ca unitatea sanitară să se transforme în spital dedicat exclusiv pacienţilor cu COVID, aici erau trataţi peste 20.000 de pacienţi în fiecare lună.

Doctorul Remus Mihalcea este al doilea manager de spital care se infectează cu SARS-CoV-2. Primul este managerul Spitalului Gerota din Capitală.

De la începutul epidemiei de coronavirus, în ţara noastră, peste 3000 de cadre medicale s-au infectat.