• Maratonul vaccinării anti-COVID care se va desfăşura în Capitală începe vineri, 7 mai, de la ora 16:00, şi se va încheia luni.
  • Se va desfăşura la Sala Palatului şi la Biblioteca Naţională din Bucureşti.
  • Circa 1.200 de medici voluntari, asistenţi medicali, rezidenţi şi studenţi medicinişti vor participa.

Maratonul vaccinării anti-Covid va debuta vineri în București, la Sala Palatului şi la Biblioteca Naţională. Evenimentul va începe de la ora 16:00 și se va încheia luni, la care vor participa aproximativ 1.200 de voluntari – medici, asistenţi medicali, rezidenţi şi studenţi medicinişti.

Luni, 10 mai, acțiunea se va termina la ora 08:00, însă dacă vor mai fi la rând persoane care doresc să se vaccineze, vor fi şi acelea imunizate. La Sala Palatului vor fi organizate 40 de cabinete de imunizare iar la Biblioteca Naţională – zece cabinete.

Coordonatorul centrului de vaccinare de la Sala Palatului va fi medicul Mihai Craiu. Acesta a afirmat că la maraton vor fi 50 de fluxuri organizate și că se va lucra în ture de câte 8 ore: „Vom asigura procedurile cum sunt într-un centru obișnuit de vaccinare, vor fi la fel de în siguranță ca în centrele din spitale”, potrivit Digi24.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Autobuzele vor circula și noaptea

Coordonatorul campaniei de imunizare anti-COVID, Valeriu Gheorghiţă, va fi unul dintre medicii care vor administra vaccin împotriva SARS-CoV-2 la maratonul organizat în Bucureşti.

„Vaccinul distribuit va fi de la compania Pfizer. (…) Inclusiv eu voi fi prezent şi voi vaccina în ziua de vineri în centrul de la Sala Palatului”, anunţa Valeriu Gheorghiţă în cadrul unei conferinţe de presă.

Autobuzele din București vor circula și noaptea, cu ocazia maratonului de vaccinare. Astfel, circulaţia autobuzelor pe liniile 104, 117, 178, 300, 313 şi 368 va fi extinsă şi pe parcursul nopţii.

„Oricine vrea să se vaccineze cu vaccinul anti-COVID-19 o poate face fără niciun fel de programare începând de vineri, la ora 16,00, şi până luni, la ora 8,00. Împreună cu STB, am convenit să extindem şi noaptea circulaţia autobuzelor pe liniile 104, 117, 178, 300, 313 şi 368, pentru a facilita transportul bucureştenilor la centrele de vaccinare şi înapoi spre casă”, a scris Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, pe Facebook.