Marcel Ciolacu o critică pe Ioana Mihăilă: Urmașa lui Vlad Voiculescu a înșirat cu incoerență multe cifre

marcel ciolacu incruntat intr-o declaratie de presa. Marcel Ciolacu, președintele PSD. Sursa Foto: Mediafax / Alexandru Dobre
  • Președintele PSD a criticat-o, joi, pe Ioana Mihăilă, după prezentarea raportului privind numărul deceselor provocate de COVID în România.
  • El a adăugat că ministrul sănătății nu a avut curaj să spună că, în 2020, au fost cu 5.000 de decese în plus față de cifrele prezentate de autorități.

„Peste 5.000 de decese COVID în plus – și asta doar în 2020! – în raportările spitalelor, morți “pierduți” prin birocrația diferitelor platforme de raportare ale statului! Aceasta este realitatea îngrozitoare pe care urmașa lui Vlad Voiculescu n-a avut curaj să o spună astăzi, ci doar să înșire cu incoerență multe cifre. Pentru orice om de bună credință însă, este evident că proporțiile dezastrului depășesc orice imaginație”, a scris Ciolacu, pe pagina de Facebook.

Liderul PSD a adăugat că „asta vor să ascundă prin blocarea înființării comisiei parlamentare de anchetă asupra datelor pandemiei, pe care noi am cerut-o insistent!”

„Este clar că USR a intrat oficial în dictatura iohannistă a secretomaniei de stat, din moment ce Ioana Mihăilă refuză în continuare, cu un tupeu sinistru, să publice raportul ministerial, sperând că subiectul va dispărea în câteva zile… Ministrul Sănătății va veni însă, luni, în Parlament. La solicitarea noastră, chiar pe acest subiect. Și îi spun răspicat: NU va putea scăpa fără să le spună românilor tot adevărul!”, a completat președintele PSD.