• Peste 1000 de persoane ar fi avut cauza decesului înregistrată greșit în Marea Britanie
  • Institutul de Sănătate Publică ar fi raportat ca „decedat din cauza Covid-19” pe oricine a fost testat pozitiv, chiar dacă decesul a apărut în urma unui accident de mașină, de exemplu
  • Matt Hancock, ministrul Sănătății, cere lămuriri imediate pentru aceste greșeli statistice, care ridică artificial bilanțul morților în Marea Britanie

Marea Britanie ar fi raportat greșit peste 1000 de decese, ele fiind înregistrate având cauza principală Covid-19, chiar dacă pacienții testați pozitiv la noul virus au murit la luni distanță sau decesul ar fi survenit în urma unui accident de mașină, de exemplu.

Matt Hancock, ministrul Sănătății, s-a declarat îngrijorat de erorile statistice înregistrate de Institutul de Sănătate Publică și cere lămuriri cu privire la modul în care sunt raportate decesele. Din cauza erorilor, Hancock spune că bilanțul este astfel exagerat în fiecare zi, situația reală fiind cu totul alta.

Bilanțul deceselor nu va atinge niciodată cifra 0 pentru multe luni de acum înainte, avertizează doctorul Yoon Loke, de la Universitatea din East Anglia, care explică faptul că multe persoane în vârstă, confirmate cu Covid-19, dar care s-au vindecat, vor fi incluse pe lista deceselor cauzate de coronavirus când vor muri. În teorie, dacă Institutul de Sănătate Publică nu-și schimbă modul de raporatere, toți cei 292.000 de oameni testați pozitiv în Marea Britanie vor fi incluși în bilanțul morților de Covid-19 atunci când vor deceda, chiar și la ani distanță.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ

Momentan, autoritățile numără victimele printr-un proces simplu: verifică dacă persoanele testate pozitiv anterior mai sunt în viață, iar dacă nu mai sunt, acestea sunt adăugate automat la bilanț.

Marea Britanie a întregistrat, până în prezent, peste 45.000 de decese cauzate de Covid-19, 66 doar în ultimele 24 de ore.