• Marea Britanie este prima țară din lume care aprobă vaccinul Pfizer/BioNTech pentru întreaga populație
  • Autoritățile britanice au spus că antidotul, care oferă protecție de până la 95%, este sigur
  • Imunizarea ar putea începe în câteva zile pentru categoriile prioritare, cum ar fi personalul medical sau lucrătorii din căminele de bătrâni

Marea Britanie a devenit prima țară din lume care a aprobat vaccinul Pfizer/BioNTech pentru folosirea la scară largă, informează BBC. Autoritățile britanice au spus că antidotul, care oferă protecție de până la 95%, este sigur, iar vaccinearea ar putea începe în doar câteva zile.

Primele persoane care ar putea fi imunizate sunt cele din categoriile prioritare, cum ar fi personalul medical sau lucrătorii din căminele de bătrâni.

Marea Britanie a comandat 40 de milioane de doze, pentru a vaccina 20 de milioane de oameni – câte două doze pentru fiecare. Este așteptat ca primele 10 milioane de doze să fie disponibile curând.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Este cel mai rapid vaccin dezvoltat vreodată, în doar 10 luni. În mod normal, testele pentru un astfel de medicament ar dura 10 ani, relatează sursa citată.

„Ajutorul este pe drum”, a scris ministrul Sănătății Matt Hancock, pe Twitter.

Șeful executiv al NHS, Simon Stevens, a declarat că autoritățile din domeniul medical se pregătesc de „cea mai mare vaccinare la scară largă din istoria țării”.

Aproximativ 50 de spitale sunt pregătite pentru campania de imunizare, iar centre de vaccinare în locuri precum sălile de conferințe au început deja să fie instalate.