
- În Marea Britanie a început testarea unui nou vaccin împotriva COVID-19.
- Testarea vaccinului se face pe un lot de 300 de persoane acum, iar în octombrie pe un lot de 6000 de oameni.
- Vaccinul se bazează pe o formă sintetică a virusului COVID-19.
Coronavirusul este cea mai mare provocare pentru sistemele medicale, la nivel global. Marea Britanie a început deja testarea unui vaccin.
Prima fază de testare implică un lot de 300 de persoane. A doua fază de testare implică un lot de 6000 de oameni și este programată pentru octombrie 2020, relatează BBC.
Vaccinul a fost testat pe animale și a avut succes.
Echipa care se ocupă de acest program speră ca vaccinul să poată fi distribuit în Marea Britanie și în întreaga lume, la începutul anului 2021.
Kathy, care s-a oferit voluntar în prima fază de testare, spune „Cred că decizia mea a venit din dorința de a ajuta, însă nu știam exact cum. Și participarea la testarea vaccinului s-a dovedit a fi o metodă de a mă implica.”
TOP ARTICOLE
Kathy mai spune că „Lucrurile nu vor reveni la normal până ce nu vom avea un vaccin, așa că mi-am dorit să fac parte din progres”.
Vaccinul contra COVID-19 din Marea Britanie este o abordare diferită
Spre deosebire de variantele tradiționale de vaccin care au la bază o formă mai ușoară a virusului COVID-19, noua abordare condusă de profesorul Robin Shattock, din cadrul Imperial College London, se bazează pe o formă sintetică a virusului.
Odată ce vaccinul este injectat, acesta se multiplică și se răspândește în corp, instruind celulele corpului să producă o proteină care se află pe suprafața virusului.
Astfel, organismul va fi capabil să recunoască virusul COVID-19 și să lupte împotriva lui.
- LIVE UPDATE. 351 zile de invazie. Volodimir Zelenski a ajuns la Paris/ Macron își reafirmă sprijinul pentru Ucraina
- Rusia avertizează Marea Britanie că livrarea de avioane de vânătoare Ucrainei poate avea efecte militare mondiale
- Medicii explică ce se întâmplă cu organismul tău când nu mai bei cafea timp de o lună
- Bill Gates despre motivul pentru care face campanie împotriva schimbărilor climatice în timp ce folosește un avion privat: „Vrei să stau acasă?”
- O parte a Soarelui s-a spart, iar oamenii de știință sunt nedumeriți
Partenerii noștri