Marea Britanie testează pe oameni o nouă formă de vaccin contra COVID-19

Coronavirusul este cea mai mare provocare pentru sistemele medicale, la nivel global. Marea Britanie a început deja testarea unui vaccin.

Prima fază de testare implică un lot de 300 de persoane. A doua fază de testare implică un lot de 6000 de oameni și este programată pentru octombrie 2020, relatează BBC.

Vaccinul a fost testat pe animale și a avut succes.

Echipa care se ocupă de acest program speră ca vaccinul să poată fi distribuit în Marea Britanie și în întreaga lume, la începutul anului 2021.

Kathy, care s-a oferit voluntar în prima fază de testare, spune „Cred că decizia mea a venit din dorința de a ajuta, însă nu știam exact cum. Și participarea la testarea vaccinului s-a dovedit a fi o metodă de a mă implica.”

Kathy mai spune că „Lucrurile nu vor reveni la normal până ce nu vom avea un vaccin, așa că mi-am dorit să fac parte din progres”.

Vaccinul contra COVID-19 din Marea Britanie este o abordare diferită

Spre deosebire de variantele tradiționale de vaccin care au la bază o formă mai ușoară a virusului COVID-19, noua abordare condusă de profesorul Robin Shattock, din cadrul Imperial College London, se bazează pe o formă sintetică a virusului.

Odată ce vaccinul este injectat, acesta se multiplică și se răspândește în corp, instruind celulele corpului să producă o proteină care se află pe suprafața virusului.

Astfel, organismul va fi capabil să recunoască virusul COVID-19 și să lupte împotriva lui.

Exit mobile version