• Marea Britanie a raportat aproape 3.500 de cazuri de variola maimuței până luna trecută, în condițiile în care numărul acestora a scăzut față de creșterile bruște și bruște înregistrate în primele luni de vară.
  • Marea Britanie încearcă acum să rămână în fruntea bolii în continuare.
  • Consorțiul va colabora îndeaproape cu experți din cadrul agențiilor guvernamentale pentru a studia focarul existent.

Un nou consorțiu de cercetare din Marea Britanie este în curs de înființare pentru a combate epidemia fără precedent de variola maimuței din această țară.

Națiunile care nu sunt obișnuite să se confrunte cu acest virus au fost nevoite să reacționeze anul acesta, când au fost raportate mii de infecții în întreaga lume, cu mult dincolo de zonele din Africa, unde se găsește de obicei. Marea Britanie a raportat aproape 3.500 de cazuri până luna trecută, în condițiile în care cifrele au scăzut față de creșterile bruște și bruște înregistrate în primele luni de vară.

La începutul lunii octombrie, unul dintre cei mai importanți experți în boli infecțioase din țară, profesorul Neil Ferguson, a declarat că schimbările de comportament și vaccinarea au ajutat la crearea unei situații pozitive.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Marea Britanie încearcă acum să rămână în fruntea bolii în continuare, cercetători și oameni de știință de top din douăsprezece instituții fiind reuniți în cadrul noului consorțiu. Acesta va avea ca scop dezvoltarea unor teste de diagnostic mai bune, inclusiv fluxuri laterale precum cele utilizate în timpul pandemiei COVID, precum și identificarea unor potențiale terapii și studierea eficacității vaccinului antivariolic împotriva virusului.

Consorțiul va colabora îndeaproape cu experți din cadrul agențiilor guvernamentale pentru a studia focarul existent și pentru a informa răspunsul de sănătate publică la nivel național și internațional.

Acesta va fi condus de Institutul Pirbright și de Centrul MRC-Universitatea din Glasgow pentru cercetarea virusurilor, cu o finanțare de 2 milioane de lire sterline oferită de Consiliul de cercetare în domeniul biotehnologiei și al bioștiințelor și de Consiliul de cercetare medicală.