• Oficialii din domeniul Sănătății spun că acest lucru se poate întâmpla în situații foarte rare, pentru ca schema de vaccinare să fie completă
  • Serviciul de Sănătate Publică din Anglia a precizat că nu recomandă amestecarea dozelor de vaccin anti-Covid de la producători diferiți
  • În prezent, nu există dovezi cu privire la gradul de imunitate oferit de amestecarea serurilor produse de companii diferite

Marea Britanie va permite administrarea combinată a vaccinurilor, în situații excepționale, chiar dacă nu există dovezi cu privire la gradul de imunitate oferit de amestecarea serurilor, scrie Reuters.

Oficialii guvernului britanic au transmis că pot fi administrate doze de vaccin de la companii diferite, dacă una dintre ele nu mai este în stoc.

„(Dacă) același vaccin nu este disponibil se poate administra o doză din produsul disponibil pentru a completa schema de vaccinare”, conform ghidurilor britanice, publicate de Anul Nou.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA

Mary Ramsay, șefa campaniei de imunizare din Marea Britanie, a spus că acest lucru se va întâmpla doar în ocazii extrem de rare și că guvernul nu recomandă combinarea vaccinurilor care necesită cel puțin două doze administrate la distanță de câteva săptămâni.

Ar trebui depuse toate eforturile pentru a le administra același vaccin, dar acolo unde acest lucru nu este posibil, este mai bine să administrați a doua doză de la alt vaccin decât deloc”, a spus ea.