• „Ne așteptăm să primim vaccinul Pfizer foarte repede, mă refer la ore, nu zile” a spus Jonathan Van-Tam
  • Dr. Anthony Fauci a acuzat britanicii că nu au analizat la fel de bine datele studiului vaccinului
  • Marea Britanie are deja un plan de vaccinare și îndeamnă populația să accepte imunizarea

Marea Britanie urmează să primească primul său lot de vaccin Pfizer-BioNTech Covid-19 în următoarele ore, relatează CNN.

„Ne așteptăm să primim [vaccinul Pfizer, n.red.] foarte repede în Marea Britanie și mă refer la ore, nu la zile”, a declarat Jonathan Van-Tam, un reprezentant al Ministerului Sănătății britanic pentru BBC.

Miercuri, același minister din Marea Britanie a declarat că până la 800.000 de doze de vaccin – suficient pentru a imuniza 400.000 de persoane – vor fi puse la dispoziție săptămâna viitoare. Jonathan Van-Tam a mai spus că autoritățile de reglementare americane și europene vor aproba vaccinul Pfizer Covid-19 în următoarele „zile sau săptămâni”.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI

Comentariile sale vin după ce dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase din SUA, a spus că autoritățile de reglementare din domeniul sănătății britanice care au autorizat vaccinul Pfizer Covid-19 nu au analizat datele studiului la fel de atent ca și Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente ( FDA).

„Modul în care este FDA, FDA face totul corect”, a spus Anthony Fauci într-un interviu pentru Fox News. „Examinăm datele foarte atent pentru a garanta publicului american că acesta este un vaccin sigur și eficient”, a încheiat dr. Anthony Fauci.

Planul de vaccinare, pus la punct

Jonathan Van-Tam a explicat că programul de vaccinare din Marea Britanie va acorda prioritate persoanelor în vârstă din casele de îngrijire și lucrătorilor săi, apoi „tuturor persoanelor în vârstă de 80 de ani și peste” și „celor cu grad de risc mare”.

Acesta i-a îndemnat, de asemenea, pe cei din grupurile prioritare să accepte vaccinarea, spunând că succesul programului de imunizare și ridicarea ulterioară a restricțiilor depinde de aderarea publicului la plan.

Reprezentantul Ministerului Sănătății din Marea Britanie a mai adăugat că este încrezător că vaccinul AstraZeneca-Oxford va veni înainte de Crăciun. Aceasta ar fi o veste foarte bună pentru britanici, întrucât costurile de transport s-ar reduce drastic.