• Adrian Marinescu: „Va fi ca după un război. Vom percepe altfel lucrurile, vom rămâne cu teamă
  • Adrian Marinescu: „Ne-am obișnuit. Nu este o normalitate, dar este o normalitate în pandemie
  • Adrian Marinescu: „Valul 3 înseamnă o creștere constantă? Eu nu cred că va fi exact ca valul 2. Nu de asemenea impact”

Marius Tucă l-a avut ca invitat pe medicul Adrian Marinescu.

El a explicat în detaliu cum stau lucrurile cu vaccinul anti-Covid, situația sistemului de sănătate din România și nu numai

Cum va fi noua normalitate, după vaccinare

Adrian Marinescu: „Va fi ca după un război. Vom percepe altfel lucrurile, vom rămâne cu teamă. Probabil că va veni criza imediat după pandemie. Oamenii nu se schimbă.”

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Reacțiile pacienților

Adrian Marinescu: „Mai ales la începutul pandemiei, oamenii vedeau ceva total imprevizibil. În media apărea virusul ucigaș peste tot. Atunci vedeau un astronaut care venea la ei. Nu știau dacă este medic sau asistent. Acum este foarte greu să stai cu fiecare pacient cu orele îmbrăcat în acel costum. Aveau semne de întrebare. Și din păcate noi nu aveam răspunsuri. Aceste răspunsuri au venit treptat.”

Raporturile medic-pacient și sistemul sanitar din România

Adrian Marinescu: „Ne-am obișnuit. Nu este o normalitate, dar este o normalitate în pandemie. Trebuie să ne obișnuim cu o situație grea. Este o situație destul de bună în România în general. Dar aș fi totuși atent.”

Despre impactul celui de-al treilea val

Adrian Marinescu: „Valul 3 înseamnă o creștere constantă? Eu nu cred că va fi exact ca valul 2. Nu de asemenea impact. Probabil că vor fi creșteri, cum se întâmplă deja în Europa, dar vor fi creșteri ținute sub control pentru că avem experiență acum. În momentul în care este o creștere vei lua măsuri. Dar deocamdată este sub control. Se va spune că testăm puțin și că de asta nu ne dăm seama care este realitatea. Este adevărat, dar cei cu forme severe oricum ajung la spital și i-aș vedea la terapie. Oamenii nu stau acasă când au forme severe.”

Marius Tucă Show, la Aleph News. E despre prezent.