• Un bărbat din Marea Britanie a fost bolnav de Covid-19 timp de 10 luni
  • Mărturiile lui Dave Smith din perioada în care a fost infectat cu SARS-CoV-2 sunt înfiorătoare
  • „Voiam să mor în somn, pentru că nu mai rezistam“, povestește bărbatul în vârstă de 72 de ani

Dave Smith are 72 de ani și s-a infectat cu coronavirus la începutul primului val al pandemiei din Marea Britanie, în 2020. Bărbatul a fost bolnav de Covid-19 timp de 10 luni, mai exact 290 de zile, scrie The Guardian. Aceasta este una dintre cele mai lungi infecții cu SARS-CoV-2.

În toate aceste 10 luni, Smith, din Bristol, a fost testat pozitiv de 42 de ori, a fost internat în spital de şapte ori și se aștepta să moară. „Ori de câte ori am mers în stare gravă la spital, soţia mea a început să-mi organizeze înmormântarea. A făcut-o de cinci ori“.

Bărbatul, care a făcut chimioterapie în 2019 pentru a se trata de leucemie şi a fost declarat vindecat chiar când s-a infectat cu virusul, a povestit că „voia să moară în somn“.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Dave Smith: „Voiam să mor în somn, pentru că nu mai rezistam

La un moment dat, am stat la pat două sau trei luni. Soţia mea a trebuit să mă spele şi să mă bărbierească în pat, pentru că pur şi simplu nu puteam să mă ridic. Uneori voiam să mor în somn, pentru că pur şi simplu nu mai rezistam. Ajungi în punctul în care ţi-e mai frică de viaţă decât de moarte“, mărturisește Smith.

CITEȘTE ȘI Un bărbat și-a implorat soția să îl lase să moară. Povestea bărbatului care a stat 15 luni la terapie intensivă din cauza COVID

Într-un interviu în care şi-a dezvăluit pentru prima dată experienţa sa îngrozitoare, bărbatul a mai spus în glumă: „Am chemat toată familia să facă pace între ei. Acum îmi doresc să-mi fi ţinut gura“.

Eram complet supt de energie şi mi-am pierdut simţul mirosului, care încă nu a revenit. Dar nu am făcut un test Covid până în aprilie, când m-au dus la spital pentru că aveam o infecţie în piept“, a mai povestit Smith.

Bărbatul își pregătise testamentul

Acesta pregătise testamentul şi documentele necesare pentru soţia sa, însă totul s-a schimbat când a încercat tratamentul cu anticorpi. La 45 de zile după ce a primit medicamentul, Smith a fost testat negativ. De bucurie, bărbatul a povestit că a deschis o sticlă de şampanie pe care o avea în dulap și i-a sunat pe toţi, spunând: „Sunt negativ, sunt negativ“.

Smith este un instructor auto pensionar şi s-a vindecat de Covid-19 cu acelaşi cocktail pe care l-a folosit şi Donald Trump, tratament care împiedică infectarea unor celule noi și care conţine doi anticorpi, casirivimab şi imdevimab.

Lui Smith i-a fost acordat tratamentul printr-un program special, prin care se poate administra o terapie neautorizată dacă nu există alt tratament aprobat satisfăcător. În Marea Britanie, respectivul cocktail nu este aprobat.

CITEȘTE ȘI Studiu: Primul caz de COVID-19 ar fi apărut în octombrie 2019. O parte din date au fost șterse