• Carmen se plânge de condiţiile de cazare de la Spitalul TBC de la Stejăriş
  • Ea spune că trebuie să treacă prin două saloane cu paciente bolnave pentru a ajunge la toaletă
  • Spitalul de la Stejăriş primeşte numai pacienţi cu Covid de la sfârşitul lunii martie
  • Unitatea a fost înfiinţată în anii ’40
  • Ce spun autorităţile locale: cunoaştem problema, spitalul va intra în reparaţii capitale

Carmen are infecţia Covid şi este internată în Spitalul TBC de la Stejăriş. În salon nu are chiuvetă. Pentru pentru a ajunge la toaletă, femeia trece prin două saloane în care sunt paciente infectate, deschide uşile scorojite, iar apoi, găseşte, în sfârşit, grupul sanitar.

Carmen trebuie să atingă coşul de gunoi pentru a-l folosi. Vasul de toaletă nu este curăţat. Rar curge apă caldă la duş, spune Carmen, care se teme că aici se va îmbolnăvi şi mai tare, în loc să se vindece.

CARMEN ZAHARIE, pacientă: „Reuşesc să mă fac bine, dar trecând prin saloane cu femei bolnave să nu iau încă o dată virusul. În ceea ce priveşte baia mi-e frică că de acolo aş putea să iau alte boli. Domnii aceştia care conduc, care sunt gospodari, şi-ar aduce mama sau soţia într-un loc ca acesta? Să vină să vadă despre ce e vorba, să nu mai vorbească din statistici, din cifre, din bani cheltuiţi.“

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Prefectul de Braşov ştie de condiţiile de la Stejăriş şi promite că în câteva luni spaţiile din spital vor fi renovate. Până atunci însă, 12 pacienţi cu Covid, dar şi medicii care îi îngrijesc, acceptă situaţia. Uite ce spune Cătălin Văsii, prefectul de Braşov: „O parte din clădirile în care acesta îşi desfăşoară activitatea sunt proprietatea privată a unor persoane, iar Consiliul Judeţean plăteşte chirie, se are în vedere transferul, tot ceea ce înseamnă Spitalul de Pneumoftiziologie să meargă în altă locaţie. Urmează să fie supuse unor reparaţii capitale“.