• Un medic din București spune că lucrează în ritmul medicinei de dezastru
  • Presiunea de a crea paturi de ATI pune medicii în fața unor decizii foarte grele
  • Medic: Ce să faci când vezi că se scurge viața din omul din fața ta?

Medicină de dezastru. Sunt cele trei cuvinte care poate nu-ți mai dau fiori, pentru că nu mai ai așteptări prea mari de la sistemul de sănătate.

Un medic este cel care le-a folosit și, sub protecția anonimatului, a spus pentru Aleph News, că politicienii au o altă agendă față de public, așa că ascund gunoiul sub preș. De opt luni, președintele, premierul și ministrul Sănătății ți-au tot spus că suntem pregătiți să gestionăm bine epidemia.

Medicul spune că uită de protocoale și, în fața iminentei morți, își aduce aminte că a jurat să încerce să salveze fiecare om pentru care este responsabil.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
SWIFT REVINE PE PRIMUL LOC
MADONNA CÂNTĂ ÎN RIO DE JANEIRO
LANDO NORRIS CÂȘTIGĂ CURSA DE LA MIAMI

„Noi acum facem medicină de dezastru, dar nimeni nu recunoaşte asta, din raţiuni politice. Politicienii ăştia au o agendă diferită, întotdeauna au avut-o. Şi mai au ceva, un enorm tupeu şi o nesimţire pe măsură.
sursa: doctor dintr-un spital COVID, din București,”
a declarat medicul.

Pentru asta are nevoie de ajutor din partea Guvernului. În continuare, secțiile de Terapie Intensivă sunt arhipline, bolnavii sunt plimbați de la spital la spital, Salvarea vine greu, iar testele COVID și anchetele epidemiologice se fac în ritm de melc.

„Ce să faci când vezi că se scurge viaţa din omul din faţa ta care te priveşte totuşi, cu speranţă, căci ea moare ultima, nu?! Te gândeşti la protocoale sau îţi aminteşti ceea ce ai învăţat de la Hypocrate?,” a dăugat medicul.