Mărturia unui medic imunizat. Cum s-a infectat, la 2 luni după vaccinare: „Vaccinul nu ne protejează neapărat împotriva infectării“

Mărturia unui medic imunizat. Cum s-a infectat, la 2 luni după vaccinare: „Vaccinul nu ne protejează neapărat împotriva infectării“
  • Un chirurg imunizat complet anti-COVID povestește cum s-a infectat, la două luni după vaccinare, cu virusul SARS-CoV-2.
  • „Vaccinul te protejează de o formă severă a bolii“, explică medicul.

Vlad Braga, medic specialist chirurgie generală, spune că la 2 luni după ce s-a vaccinat cu serul Pfizer, s-a infectat cu virusul SARS-CoV-2.

„Am ales să mă vaccinez ca să îmi protejez mai mult familia și m-a ferit să nu fac o formă severă. Precum au arătat și studiile, vaccinul nu ne protejează neapărat împotriva infectării, dar mai degrabă ne protejează să nu facem o formă severă a bolii“, spune medicul.

El s-a trezit într-o dimineață cu durere de cap și în aceeași zi nu a mai simțit același gust al cafelei.

Am zis să fac un test rapid de antigen, iar rezultatul a fost pozitiv. Am intrat în carantină 14 zile, izolându-mă de familie. Am luat decizia asta ca să fie bine pentru ei, dar a fost dificil să îmi văd soția și băiețelul de un an doar pe telefon. Nu se compară. Doar 3 zile au durat simptomele în care am avut dureri de cap și nu am avut gust și miros. În a șaptea zi am făcut un test COVID-19 și a ieșit negativ. După cele 14 zile necesare, am ieșit din izolare, iar în dimineața următoare mi-am început activitatea la centrul de vaccinare“, adaugă medicul.