Mărturia unui supraviețuitor din ATI: Lupta pentru viață în timp ce colegii din salon mureau, răpuși de virusul ucigaș

Doar două paturi libere la ATI în București Sursa Foto: Hepta
  • Un bărbat care a avut COVID-19 povestește cum l-a marcat acest episod.
  • A fost infectat cu virusul SARS-CoV-2 în noiembrie 2020.
  • Chinul a durat mai bine de două luni de zile.
  • Toată familia s-a vaccinat imediat ce a fost posibil.

Bărbatul care a avut COVID-19 și a fost îngrijit în Secția de Terapie Intensivă din Cluj-Napoca mărturisește cum a fost marcat de acest episod, atunci când se lupta pentru viață în secția de Terapie Intensivă, în timp ce în preajma lui colegii din salon mureau, răpuși de virusul ucigaș.

Bărbatul, care este din Cluj-Napoca, spune că cel mai mult l-a marcat uşurinţa cu care se moare.

„Foarte ușor se moare. Discutau asistentele cu colegul de pat 5-10 minute, iar după 20 de minute era mort, era în sacul de nailon”, spune Josef Balla, în vârstă de 46 de ani, din Cluj-Napoca

El a fost infectat cu virusul SARS-CoV-2 în noiembrie 2020. A stat o săptămână acasă, sub medicamentaţie, iar după 5 zile a chemat salvarea pentru că nu mai putea să respire.

Ajuns la UPU, a trebuit să aştepte mai bine de 4 ore până s-a eliberat un pat în ATI.

Chinul a durat mai bine de două luni de zile. O lună şi câteva zile în spital şi încă o lună a mai folosit oxigenul acasă.

Toată familia s-a vaccinat imediat ce a fost posibil. El şi cele două fete, de 15 şi 18 ani, s-au vaccinat cu Pfizer, iar soţia cu Astra Zeneca.

„Ne-am bătut să prindem vaccin, că în perioada aceea era problemă cu vaccinul. (…) Asta e singura şansă: în orice ţară s-au vaccinat. Orice stat şi-a vaccinat structurile. Atunci, eu, ca simplu om, de ce să nu mă vaccinez? Altă şansă nu avem şi nici nu o să avem. Poate pe viitor, dar, deocamdată, în afară de vaccin nu există altă soluţie”, a mai spus Josef Balla.