Mărturiile unei femei vaccinate cu serul din lotul carantinat de la AstraZeneca: „Mama m-a sunat plângând, a fost crunt!”

  • Mai mulţi români au fost vaccinaţi cu doze din lotul cu probleme de la AstraZeneca.
  • Gela Arpinte: M-am speriat foarte tare. Am intrat în panică.
  • Valeriu Gheorghiță: Cei programați la rapel cu AstraZeneca vor fi injectați cu AstraZeneca, însă nu din lotul ABV 2856 semnalat în Italia.

Românii care s-au vaccinat cu AstraZeneca au aflat aseară de lotul cu probleme. Mulți au avut un șoc când s-au uitat pe certificat și au văzut același cod care a speriat Italia. Gela Arpinte a trăit experiența asta.

Gela Arpinte: „M-am speriat foarte tare. Am intrat în panică. Am început să citesc mai multe informații. Chiar și mama, care are 81 de ani, m-a sunat plângând să mă uit pe corp, să verific dacă am ceva. A fost crunt!E un sters de care nu am fi avut nevoie în aceste momente. În prima fază am spus că nu-mi mai fac nici un rapel, dar așteptăm, vedem ce se va întâmpla”

Mai multe țări au suspendat vaccinarea cu serul AstraZeneca în urma unor decese survenite la persoanele imunizate cu acest produs.

„Cei programați la rapel cu AstraZeneca vor fi injectați cu AstraZeneca, însă nu din lotul ABV 2856 semnalat în Italia. Cei care sunt programați mâine (vineri) la vaccin vor primi doza de vaccin AstraZeneca dintr-un alt lot, necarantinat”, a precizat Gheorghiță.

În același timp, Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat joi ”continuarea administrării” vaccinului anti-COVID-19 produs de AstraZeneca, precizând că nu există la ora actuală nimic care să demonstreze riscul unei coagulări sanguine mai puternice (tromboze) în cazul persoanelor vaccinate cu acest ser.