• Un medic a alergat 35 de kilometri cu fața acoperită de masca de protecție.
  • Astfel îți demonstrează că masca de protecție nu te lasă fără oxigen.
  • „Nu mi-am dat masca jos deloc, iar nivelul de oxigen a fost de 98 la sută de fiecare dată când am verificat“, spune medicul Tom Lawton.

Tom Lawton, un medic din Yorkshire, a parcurs 35 de kilometri cu masca de protecție pe față pentru a-ți demonstra că purtarea ei nu te lasă fără oxigen, așa cum au speculat unii, scrie The Independent.

Tom Lawton este medic la terapie intensivă la Bradford Royal Infirmary și a lucrat în timpul pandemiei. Într-o postare pe Twitter, Lawton a mărturisit că a văzut „ce e mai rău din ceea ce poate face coronavirusul“ oamenilor.

Pentru a dezminti mitul potrivit căruia masca reduce nivelul de oxigen, dar și pentru a te încuraja să o porți atunci când părăsești locuința, Lawton a decis să alerge spre serviciu cu masca pe față. Uite ce spune: „M-au enervat atât dezinformarea privind masca de protecție, care te-ar lăsa fără oxigen, cât și mesajele cu privire la momentul în care trebuie să o porți (în spații închise)“.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Iată concluzia lui Tom: „Nu mi-am scos deloc masca (nu am consumat mâncare sau băutură), iar nivelul de oxigen a fost de 98 la sută de fiecare dată când am verificat“.Te rog să nu eziți să explici acest lucru atunci când cineva sugerează că nu îți face bine și protejează-te de Covid“, îți recomandă medicul.