• Medicul Ion Alexie din Las Vegas face un experiment ca să-ţi arate cât de important este să porţi mască.
  • Dr. Alexie demonstrează utilitatea măştii chirurgicale cu ajutorul unui spray pe bază de iod.
  • Dr. Alexie: „Măştile chirurgicale captează 70% din SARS-CoV- 2 , ne protejează foarte bine”.

Medicul infecţionist Ion Alexie din Las Vegas îţi arată, încă o dată, cât de important este să porţi mască, pentru protecţia ta şi a celor din jurul tău.

Specialistul îţi arată 3 tipuri de măşti: cele folosite în spitale, care oferă o protecţie ridicată, şi măştile chirurgicale, cele pe care le poartă fiecare dintre noi în spaţii închise, şi, mai nou în spaţiile deschise aglomerate.

Pentru experiment el foloseşte un spray cu tinctură de iod pe care îl aplică pe un serveţel fără mască şi pe unul pe care a pus şi o mască de acest tip. El presupune că tinctura este contaminată cu virusul SARS-CoV-2.

Recomandări

CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?

Rezultatul arată clar protecţia oferită de mască. Şi asta cu atât mai mult cu cât asupra sa a acţionat o forţă a particulelor mult mai mare decât cea dată de strănut sau tuse.

„Să vedem ce se întâmplă cu gura mea: să zicem că această soluţie este infectată cu virusul SARS. Vedeţi că m-am infectat, am spray-at şi sunt peste tot contaminat cu virusul. O să fac acelaşi lucru printr-o mască chirurgicală

Deci vedeţi că, în momentul în care am avut mască, virusul împreună cu soluţia de tinctură nu a trecut prin mască. E adevărat, sunt şi particule mici de aerosoli care pot să treacă pe lângă mască, de aceea aceasta captează numai 70%, nu ne protejează total, dar ne protejează foarte bine”, a explicat Ion Alexie, medic infecționist în Las Vegas.