• România a emis 12 alerte pentru măşti neconforme.
  • ANPC a dat amenzi de 3 milioane de lei pentru vânzarea de măşti neconforme.
  • Inspectorii au sancţionat supermarketuri, benzinării şi farmacii.

Ştim că masca ne protejează de COVID. Dar, cum ştim dacă ne cumpărăm una bună? Nici locul de unde se achiziționează nu e o garanţie. Acest lucru spunea şi ministrul Economiei, în urma verificărilor din magazine şi farmacii. Virgil Popescu a declarat că jumătate dintre măştile de pe piaţă nu sunt conforme. Chiar dacă aşa par şi îi păcălesc şi pe farmacişti. Şi totuşi, mulţi preferă să cumpere măştile din farmacii.

În urma controalelor din ultima lună, inspectorii ANPC au retras de pe piaţă 700.000 de măşti. Pentru alte 32 de milioane au decis oprirea temporară de la vânzare, până la remedierea deficienţelor.

Magazinele chinezești, „focar” de măști neconforme

Preşedintele ANPC spune că cele mai multe măşti neconforme au fost găsite în magazine chinezeşti, dar unele au fost retrase şi din hipermarketuri şi chiar din farmacii.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

„Erau măşti care nu aveau certificate de conformitate, deși aveau marcajul CE, nu erau însoţite de către un document care să ateste că îndeplinesc condiţiile cerute de către comunitatea europeană. Erau măşti care nu aveau traducere în limba română, erau măşti care nu aveau trecute toate informaţiile privind caracteristicile produsului”, a declarat Eduardt Cozminschi.