Măsuri dure anunțate de Raed Arafat: „Vor începe controale serioase. Nu mai merge așa!”

Sursa Foto: Mediafax / Alexandru Dobre
  • Raed Arafat a declarat că numărul ridicat de cazuri noi de Covid-19 impune efectuarea unor controale serioase în toată țara
  • Șeful DSU e de părere că o medie de 150-200 de cazuri noi pe zi ar fi în limitele acceptabile
  • Arafat spune că ultimele raportări de peste 300 de cazuri noi reprezintă un motiv serios de îngrijorare

În ultimele zile, autoritățile au raportat peste 300 de cazuri noi de infectare cu Covid-19 în România. Această creștere îl îngrijorează pe Raed Arafat, care spune că se vor lua măsuri drastice pentru a contracara acest trend ascendent.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă spune că oamenii au respectat regulile în prima fază a relaxării, însă în valul doi şi trei al măsurilor de relaxare nu au mai fost la fel de atenţi. Arafat spune că în zilele următoare autorităţile vor efectua controale riguroase la agenţii economici pentru a vedea dacă regulile sunt respectate la terase sau la intrarea în magazine.

Raed Arafat e de părere că o medie de 150-200 de cazuri pe zi ar fi un număr acceptabil şi controlabil cu lejeritate de autorităţi. Faptul că în ultimele zile am trecut de 300 de cazuri reprezintă un motiv serios de îngrijorare.

”Nu mai merge. Vor începe controale serioase, nu se mai poate. Nu doar la terase. Se vor face controale peste tot, la terase, la retaileri pentru a se vedea dacă fac sau nu triaje la intrare. Tendinţa deceselor este în creştere. 150-200 de cazuri pe zi era o zonă sigură. Sunt mai îngrijorat ca acum o lună. La început, în faza unu a relaxării, oamenii au respectat regulile”, a declarat Raed Arafat pentru Digi24.